Tora Dahls magnolia i Henriksdal har klarat första vintern

Långa vintrar och heta somrar har redan gjort slut på två magnolior som Hembygdsföreningen har planterat vid Vilans skola i Henriksdal. Men senaste planteringen har överlevt.

Det var 1979 som författarinnan Tora Dahl planterade en magnolia utanför Vilans skola nedanför Danvikshem. Hon hade växt upp som fosterbarn i Henriksdal.

2010 kapades magnolian av okända under en sommarnatt. Sedan dessa har Nacka Hembygdsförening tre gånger planterat en ny magnolia som har svårt överleva i omgivningen.

Men den magnolian som vi planterade förra året verkar ha överlevt vintern. Många knoppar inger hopp – något som vi i de turbulenta världshändelserna behöver.

För övrigt firar vi Magnoliadagen den 8 maj, klockan 11:00 – 12:00. Kom hit för att höra mer om Tora Dahls liv. Det blir kanske också lite musik och trevligt sällskap.

Samråd för Henriksdalsbacken: Lämna synpunkter senast 17 mars

4 feb till 17 mars håller Nacka kommun samråd för detaljplanen för Henriksdalsbacken inkl. Trolldalen. Privatpersoner & föreningar lämnar synpunkter så här:

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: