Senior i Finnboda utmanar Nacka-kommuncheferna om skogen Trolldalen

Vibeke Bouchette, granne i seniorhuset på Finnbodaberget, utmanar i en insändare i Nacka Värmdö Posten kommuncheferna som i tre olika etapper vill exploatera upp till 50 % av Trolldalen.

Modiga senioren har tidigare jobbat hårt för att få till en hiss mellan seniorboendet bakom Danvikshem och Finnboda. Vibeke är också känd för att ha kedjat sig fast vid ett träd på seniorboendets innegård när HSB höll på att fälla träden i Engelska parken mot Finnboda.

Granne vid seniorboendet bakom Danvikshem kedjar fast sig vid träd
Granne vid seniorboendet bakom Danvikshem kedjar fast sig vid träd

Vibeke har de senaste månaderna också engagerat sig i nätverket Bevara Trolldalen! genom att dela ut broschyrer om skogen på Finnboda kaj och samla yttranden under pågående samrådet för Trolldalen. I det sammanhanget kom också insändaren i NVP till med många emotionella ord för att den bara 8 ha stora skogen borde bevaras i sin helhet.

Mats Gerdau, du som bestämmer, lyssna på dina kommuninvånare och tänk efter innan du svingar yxan nästa gång!

Mats Gerdau, ordförande i Nacka kommunfullmäktige (moderaterna), och Peter Zethraeus, ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden (moderaterna), kände sig så hotade av den gamla damen att de svarade veckan därpå i en debattartikel:

Det här är ett bra ställe att bygga på. Det är i direkt anslutning till befintlig väg och infrastruktur…

Kommunchefernas svar handlar mycket om att ge sken att det är bara en liten del av Trolldalen som ska exploateras men är lite förtegna om att berätta att det här är bara första etappen i exploateringen och att man planerar för andra verksamheter också.

Samråd för Henriksdalsbacken: Lämna synpunkter senast 17 mars

4 feb till 17 mars håller Nacka kommun samråd för detaljplanen för Henriksdalsbacken inkl. Trolldalen. Privatpersoner & föreningar lämnar synpunkter så här:

Kryssa Konstantinos Irina i kommunalvalet & rösta på Nackalistan!

Konstantinos Irina kandiderar för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige
Konstantinos Irina

Jag som driver nyhetsbloggen heter Konstantinos Irina, är hemma i Saltsjöqvarn & bodde innan dess på Henriksdalsringen. I år kandiderar jag för Nackalistan för att kämpa för de lokala frågorna som har hamnat i kläm när Nacka bygger stad:

1. Bevara naturen runt Svindersviken – Trolldalen, Ryssbergen & Svindersberg.

2. Trygga våra barns framtid – säkra skolvägen när Nacka bygger stad, bygg hemmanära idrottsplatser, ta inte bort Vilans stora skolgård…

3. Förhindra en trafikinfarkt på Kvarnholmsvägen – bygg om vägen och korsningen, ge seniorerna en hiss, bygg en gångbro till Sickla, höj turtätheten på buss 55 & upp till Finnberget…

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet – öppna ett bibliotek på Kvarnholmen, stötta föreningslivet med lokaler…

Läs mer om varför du borde rösta på mig…

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: