Nackalistans röstsedlar saknades vid Vilans skola – sabotage?

Grannar som skulle rösta på Nackalistan vid Vilans skola hittade varken tidigt på morgonen eller på kvällen Nackalistans valsedlar i vallokalen.

Det är valarbetarnas uppgift att kolla att Nackalistans valsedlar finns på plats, inte tar slut eller töms i någon form av sabotage.

Valarbetarna gjordes uppmärksamma på att valsedlarna saknades men åtgärdade det inte. Istället fyllde röstsedelsutdelarna på med sina röstsedlar då och då.

Det gör att grannar i valdistrikten Henriksdalsberget, Saltsjöqvarn och Finnboda hade det svårt att rösta på Nackalistan vid vissa tidpunkter. Kanske valresultatet för Nackalistan kunde ha varit ännu bättre.

En anmälan kommer göras till Valnämnden för att utreda saken vidare.

Grannarna i långa kön utanför vallokalen vid Vilans skola

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Nackalistans röstsedlar saknades vid Vilans skola – sabotage?”

  1. Vad bra. Men det var gympasalen som det saknades valsedlar vissa tider på dygnet. Så fick röstsedelsutdelarna istället kontrollera och fylla på.

  2. Vad trist och hemskt att inte Nackalistans valsedlar fanns på plats. Jag hopps ändå att man tog en blank blankett och skrev Nackalistan på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: