Nominera din favorit till Årets Nackabo 2022 senast 23 oktober

Konstantin Irina och Vibeke Bouchette utanför Kvarnholmens centrum

Senast 23 oktober kan du nominera en engagerad granne, handlare, krögare, lärare, artist… till Årets Nackabo. Här kommer förslag på sju grannar på Kvarnholmen, Finnboda och Henriksdalsberget som jag vill nominera.

Vinaren koras 13 december i Nacka Forum av Mats Gerdau (Moderaterna), kommunstyrelsens ordförande. Årets Nackabo arrangeras av Nacka kommun, Nacka Värmdö Posten och Nacka Forum. Klicka här för att nominera en engagerad granne…

Nominera inte mig! Det skulle gå lika illa som när jag fick 131 av 147 nomineringar till Nacka miljöpris men att man “valde bort” mig

Förslag på folk att nominera till Årets Nackabo

Här kommer sju personer som bor eller jobbar på västra Sicklaön och som jag tycker borde bli Årets Nackabo 2022:

Vibeke Bouchette – engagerad senior

Vibeke bor i seniorboendet bakom Danvikshem. Hon har i många år nu synts på våra gator och torg där hon ihärdigt har samlat namn för en hiss till seniorerna på Finnbodaberget, fler turer på buss 55 och inte minst att Trolldalen inte exploateras.

Namninsamling utanför ICA Finnboda för en hiss
Namninsamling utanför ICA Finnboda för en hiss

Sanna Hörnfeldt och Manzoor Zekria – företagare

Sanna och Manzoor från Henriksdalsberget öppnade förra året sommarstället Café Vy på Henriksdalsberget och ordnar sedan dess många aktiviteter för oss som bor i trakten, däribland midsommarfirande, fotbollsturnering, dansevent, bouleturnering m.m.

Manzoor och Sanna som startade Café Vy på Henriksdalsberget
Manzoor och Sanna som startade Café Vy på Henriksdalsberget

Susan Bardevik – handlare

Susan Bardevik bor förvisso inte i Nacka men har med butiken ICA Nära Finnboda har nu redan i sju år bidragit till att bostadsområdet är ett bra ställe att bo på.

ICA-handlaren Susan Bardevik
ICA-handlaren Susan Bardevik mötte deltagarna på naturvandringen i Trolldalen

Felicia Arvidsson och Felix Fylking

Felix och Felicia har genom året hållit i flera matställen på Kvarnholmen som gör att denna halvö lite längre bort från innerstaden har blivit ett attraktivt bostadsområde. Bland dessa finns Don Felice, Lila Don, Don Poketto och Don Bar så klart.

Felix och Felicia på Lila Don
Felix och Felicia på Lila Don

Angela Ahola – författare

Angela Ahola bor på Henriksdalsberget. Hon är doktor i psykologi, författare och inspirationsföreläsare. Hon har också skrivit böckerna 100 dejter, Dina dolda drivkrafter och Konsten att göra intryck. Hon har även stött nätverket Bevara Trolldalen! i kampen om att rädda denna lilla skog.

Angela Ahola, pressbild av Sören Vilks
Angela Ahola, pressbild av Sören Vilks

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: