Skriv på för en idrottspark till våra barn & ungdomar

Nätverket Rädda Nackaidrotten fortsätter kämpa för en idrottspark i Sickla till våra barn och ungdomar. En namninsamling har därför startats.

Inför valet drev nätverket Rädda Nackaidrotten visionen om en idrottspark i Sickla till barn och ungdomar på Västra Sicklaön. Det är hög fart på bostadsbyggandet i Nacka som gör att det är ont om idrottsplatser som är nära hemmet eller lätt kan nås utan att behöva ta bilen.

Kort efter kommunalvalet beslutade Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna att sälja marken i Sickla till byggföretaget Bonava. Miljöpartiet har avtalat med Alliansen att inte gå ihop med oppositionen och rösta mot Alliansens planer.

Namninsamling kan övertyga politiker

Nu har Rädda Nackaidrotten startat en namninsamling mot markförsäljningen och för en idrottspark i Sickla för att se om opinionen ändå kan få Alliansen + Miljöpartiet att ändra uppfattning.

“Långa resor för många, sämre och färre tider för alla och negativa konsekvenserna för generationer. Det ligger därför i hela kommunens intresse att kommunen tar ansvar för idrottsfrågorna i stadsplaneringen – och där är Sickla Idrottspark en helt nödvändig – men långt ifrån tillräcklig – pusselbit”, skriver Rädda Nackaidrotten.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: