Naturskyddsföreningen besviken över fortsatt hög byggtakt i naturområden

Naturskyddsföreningen i Nacka och tre andra miljöorganisationer kommenterar i en gemensam insändare överenskomnelsen mellan Alliansen och Miljöpartiet: Kommunens miljömål fortsatt kommer att motverkas.

Besvikelsen hos boende på västra Sicklaön var stor när det blev känt att Miljöpartiet har gått med på att Trolldalen exploateras i utbyte mot att bl.a. en överbetald klimat- och miljödirektör rekryteras.

Miljöorganisationerna välkomnar däremot i insändaren rekryteringen men konstaterar att Alliansens bebyggelseplanering i värdefulla naturområden är oförändrad. Det gör att “kommunens miljömål fortsatt kommer att motverkas”. 

Så alla fina affischrubriker under valrörelsen om “Halva Nacka grönt” (Moderaterna) är bara läpparnas bekännelse.

Kritik mot låtsas-samråd

Miljöorganisationerna går hårt åt att Alliansen och Miljöpartiet vill exploatera Trolldalen trots att 1600 boende, bostadsrättsföreningar och miljöorganisationer har lämnat ett yttrande under samrådet om att de vill att Trolldalen inte bebyggs.

“Varför har man detaljplaner på samråd/granskning när man uppenbarligen ändå inte är beredd att lyssna på kommuninvånarna och, som i det här fallet, stryka husen i Trolldalen?”

Läs hela insändaren i NVP…

Vintersolen över hotade Trolldalen

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

%d bloggare gillar detta: