Bättre hållplats utlovas för buss 55 i Slussen – men inget mer

Håll i dig på buss 55

Trafikförvaltningen har nu svarat på 538 boendes brev om att se över busslinjen 55. De tycker att det är bra som det är men utlovar bättre hållplats vid Slussen.

I januari har nätverket för buss 55 och 53, över 530 boende i Nacka, Danviksklippan, Tanto och Hjorthagen samt en handfull bostadsrättsföreningar i Saltsjöqvarn lämnat över en skrivelse till politiker i Trafiknämnden och tjänstemännen i Trafikförvaltningen.

Politikerna (Mp:s Anton Fendert är ordförande i Trafiknämnden) har varit tyst men tjänstemännen i Trafikförvaltningen har däremot svarat.

Nej till att se över linjedragningen

Många har påpekat att diretlinjen till Centralen och City har försvunnit. Istället går buss 55 till Tanto som gillas av några som ska till Södra station eller SÖS men ogillas av de flesta.

“Att prioritera de linjer som skall gå till city är mycket svårt, högsta prioritet har våra Stombussar. Resor till/från city skall i första hand ske med spårtrafiken”, skriver Trafikförvaltningen.

Ja, kanske en stombuss till Kvarnholmen som tidigare propagerats hade varit bra nu. Samtidigt hade några turer på buss 53 via Danvikshem, Saltsjöqvarn och Danviksklippan mildrat förlusten av en direktförbindelse.

25 april, klockan 14:00
Demonstration för buss 55
Samling på Lindhagensgatan 100

Nej till fler turer

“Linjen trafikerar områden där man dessutom lätt kan promenera till starkare linjer. Danvikshem till Danvikshemsvägen främst linje 402, Saltsjöqvarn har även nyligen förstärkt båttrafik, Danviksklippan, Danviken till Henriksdal, Finnberget (timmestrafik) hänvisas till Finnbergsvägen linje 402.”

Trafikförvaltningen tycker att seniorerna på Danviksklippan och vid Danvikshem, vårdpersonalen vid Danvikshem och grannarna uppe på Finnberget inte ska klaga. Ålder, sjukdom, funktionshinder… är inget hinder för att gå i backar, trappor, snö och is.

Trafikförvaltningen tycker inte att backar och trappor är ett problem för seniorer

Bättre omstigning vid Slussen …i december 2023

“Arbete pågår för att nyttja hållplatslägena på Slussen/ Södermalmstorg för linje 55 vilket gör bytet betydligt enklare in mot city. Ett sätt att förmildra ert missnöje.”

Positivt är att Trafikförvaltningen har insett att omstigningsplatsen på Hornsgatan ligger alldeles för långt bort från stombussarna och tunnelbanan. Bättring utlovas. Men först om 8-9 månader.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

%d bloggare gillar detta: