Kommunen sade nej till ansvar för skolväg & hundrastgård i Finnboda

I måndags beslutades äntligen att kommunen tar över ansvaret för vissa vägar och torg i Finnboda men seniorernas trappa, barnens skolväg till Vilans skola och en hundrastgård på ödemarken sade man nej till.

Det har tagit lång tid tills kommunen har beslutat att ta över huvudmannaskapet för vissa vägar, kajer och torg i Finnboda

Nackalistan har föreslagit att avtalet borde ha kompletterats med ett antal tillägg av allmännt i tresse, däribland:

Skolvägen mellan Vilans skola och Finnboda

Gångvägen mellan Vilans skola och Finnboda används flitigt av elever, pedagoger och föräldrar. Men även boende i Saltsjöqvarn, Danvikstrand och Henriksborg går här för att komma till t.ex ICA Nära Finnboda.

Barnens skolväg mellan Vilans skola och Finnboda

Seniorernas trappa mellan Danvikshem och Finnboda

Ansvaret för trätrappan, de nästan 400 seniorernas snabbaste väg till butik och kommunikstioner, borde också ha inkluderats i avtalet.

Seniorernas snötäckta trappa

Hundrastgård på ödemarken

Hundrastgården i Saltsjöqvarn stängs av i mibst ett år. Då hade ödemarken bakon Finnboda förskolan kunnat användas som hundrastgård.

Ödemarken i Finnboda

Skyddsrummet på Finnboda varvs väg

I dessa kristider kan ansvaret för bostadsområdets enda skyddsrum inte ligga bara på markägaren utan kommunen borde ta ett ansvar.

Trafiksituationen på Finnboda varvsväg

Grannar klagar på trafiken på vägen. Delvis härrör den från transporter till filmstudion på kajen. Bostäder är planerade här.

Torget utanför ICA Nära Finnboda

Torget blir alldeles för varm på sommaren och skulle kunna utvecklas som mötesplats med t.ex. plantering av träd för skugga på sommaren eller en vattenkälla.

Torget utanför ICA Nära Finnboda

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

%d bloggare gillar detta: