Pallkragarna på plats på stökiga norra kajen på Kvarnholmen

I veckan har KUAB ställt upp 10 pallkragar på norra kajen på Kvarnholmen så att odlingsgruppen kan ta över. Platsen kommer dock även framgent inte att vara så inbjudande.

Hösten 2022 samlade Trivselgruppen Kvarnholmen idéer för hur platsen nedanför Munspelet kan användas i väntan på mer permanent bebyggelse.

KUAB kunde iaf tänka sig att temporärt överlåta en yta där för stadsodling och bistå med pallkragar.

Monika Norman och Malena Engström har nu bildat en odlingsgrupp som kommer nyttja pallkragarna på bästa sätt.

Odlingslådor på norra kajen

Vad händer med platsen runtom?

Tyvärr verkar platsen även framgent att inte vara så attraktiv.

“När det gäller ytan i övrigt kommer den att hållas grusad till dess att den byggs ut. Vi kommer att ha delar av den som upplag under tiden vi utför arbeten längs kajen, men i övrigt ser vi till att hålla den fri från skräp etc.”, skriver Peter Smith, KUAB.

Mem går det verkligen inte atr snygga till ytan?

“Jag förstår och jag hoppas att man ändå kan se att vi har försökt att tillmötesgå synpunkterna i form av odlingslådorna och att vi tog tillfället i akt att sätta upp en fräschare vepa nedanför Munspelet. Ytan är tänkt att utvecklas inom en inte alltför lång tid vilket innebär att vi inte har möjlighet att sätta in alltför ingående åtgärder”, skriver Peter Smith.

Norra kajen på Kvarnholmen
Norra kajen på Kvarnholmen

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

%d bloggare gillar detta: