5 & 6 augusti: Kulturhelg för barn

father and daughter playing in a meadow

På lördag, 5 augusti och söndag, 6 augusti håller Café Vy en gratis kulturhelg på Henriksdalsringen för Nackas barn i åldrarna 3 – 14 år med bl.a. läsning ur barnböcker, workshop i streetdance, högläsning av barnböcker, barndisco, ansiktsmålning m.m.

Lördag, 5 augusti

Klockan 12:00 – 14:00
Högläsning och workshop med Tania Goryushina

Tania Goryushina, barnboksförfattare och illustratör som bland annat illustrerat barnböckerna Varför ingen klappar igelkotten och En annorlunda häst läser högst ur sina böcker samt håller i en workshop. Tania bor på Henriksdalsberget.

Klockan 13:00 – 15:00
10 böcker om våra områden med Konstantin Irina

Lokalkännaren, bloggaren och lokalpolitikern Konstantinos Irina håller i en bokcirkel där han berättar om 10 böcker som handlar om våra lokala hemtrakter i Nacka. Det här är ett bra tillfälle för vuxna att minnas och berätta om sin barndom. Konstantin har bott på Henriksdalsringen i 10 år, bor nu i Saltsjöqvarn och drömmer om ett modernt bibliotek på Kvarnholmen med allt från programmeringskurser för ungdomar till berättarkvällar för seniorer.

Ta med egna böcker och fotografier!

Några av Konstantinos böcker om Nacka
Några av Konstantinos böcker om Nacka

Klockan 14:00 – 15:00
Barndisco och ansiktsmålning

Klockan 15:00 – 17:00
Workshop i streetdance / hiphop med Mayo

Streetdansaren Marija “Mayo” gästar kulturhelgen för en dansworkshop. Hon lär ut hiphop för barn i alla åldrar.

Manzoor och Sanna som startade Café Vy på Henriksdalsberget
Manzoor och Sanna som startade Café Vy på Henriksdalsberget

Söndag, 6 augusti

Klockan 12:00 – 14:00
Workshop med barnboksförfattaren Pernilla Gesén

Pernilla Gesén har på sina snart 20 år som författare skrivit över 70 böcker, däribland Alva-, Jenna- och Kompisböckerna. Hon har etablerat sig som en av Sveriges främsta barnboksförfattare. Pernilla kommer att hålla i en workshop för barn i alla åldrar. Pernilla bor på Henriksdalsringen.

En hund till Hedda av Pernilla Gesén
En hund till Hedda av Pernilla Gesén

Klockan 14:00 – 16:00
Konstworkshop med Anna Forsberg och Stina Lanneskog

Anna Fosberg är formgivare med en förkärlek för textilt hantverk och mönster. Stina Lanneskog är produktdesigner. Tillsammans driver de Craft and Integration som syftar till att använda konst och hantverk som ett verktyg för gemenskap. Anna och Stina kommer att hålla i en konstworkshop.

Klockan 14:00 – 16:00
10 böcker om våra områden med Konstantin Irina

Lokalkännaren, bloggaren och lokalpolitikern Konstantinos Irina håller i en bokcirkel där han berättar om 10 böcker som handlar om våra lokala hemtrakter i Nacka. Det här är ett bra tillfälle för vuxna att minnas och berätta om sin barndom. Konstantin har bott på Henriksdalsringen i 10 år, bor nu i Saltsjöqvarn och drömmer om ett modernt bibliotek på Kvarnholmen med allt från programmeringskurser för ungdomar till berättarkvällar för seniorer.

Ta med egna böcker och fotografier!

Klockan 16:00 – 17:00
Avslutningsdisco, ansiktsmålning och godisregn för alla barn som deltagit

Hitta till kulturhelgen & Café Vy

Café Vy ligger på Henriksdalsringen 45 i Nacka. Hit kommer du lättast med buss 55 eller 53 (hållplatsen Henriksdalsberget) så korsar du innergården för att komma till Henriksdalsringen 45.

Eller så tar du buss 402 (hållplatsen Danvikshemsvägen) och går upp för viadukten och Henriksdalsbacken. Så korsar du innergården för att komma till Henriksdalsringen 45.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

%d bloggare gillar detta: