Inlägg om arbetarnas säkerhet ledde till hot om stämning

I december 2010 uppdagades i bland annat att det inte står helt rätt till med arbetarnas säkerhet vid BoTryggs bygge i Henriksdalshamnen. Byggnadsarbetaren och fakligt aktive Calle Fridén bloggade om händelsen och fick därefter problem.

Byggarbetaren och bloggaren Calle Fridén

“Att företag som skiter i säkerheten får existera är rent bedrövligt – hur bra känns vinsten för BoTrygg om nån dör på kuppen? Att vara beställare och acceptera det är ännu hemskare. Är det inte dags att ställa krav på den som ska bygga, att i varje fall följa arbetsmiljölagarna?”, skriver Calle på sin blogg Utsikt från ett tak.

Efter inlägget hotade BoTrygg att stämma bloggaren, men senare backade man. “Man ska inte skicka hotbrev till enskilda personer och påstå att de begått något brottsligt, när de i själva verket inte begått något brott. Att skicka sådan brev kan vara en brottslig handling i sig”, skriver Jan Rosén, professor i civilrätt vid Stockholms universitet och expert på förtalsfrågor om BoTryggs agerande. >> Läs hela artikeln i tidningen Arbetarskydd

>> Läs Metros artikel om arbetsplatsolyckan

 

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: