Trappan från Henriksdalsberget till Svindersvik öppen nu

Nacka kommun har nästan avslutat arbetet med nya Trolldals- eller Svindersvikstrappan som leder från Henriksdalsbacken till strandpromenaden i Svindersviken.Den kan alltså redan användas nu, men marken runt trappleden kan inte iordningsställas tidigare än vädret tillåter.

Nya trappan, som ersätter gamla skruttiga båtklubbstrappan, ska med sina fyrkantiga hål hålla snö och is borta. Den har dessutom belysning och en ramp ska tillkomma.

Detta bildspel kräver JavaScript.

”Provat nya trappen ned till båtklubben. Upptäcker att man (Nacka kommun) använt gallertrapp i den branta delen. Tycker inte hundar om, funkar som färiste. Kanske för att hålla vargarna borta”, skriver Henriksdalsbon Göran Östergren på Facebook som redan har testat trappan.

”Av de runt hundra trappor som finns i Nacka är den här en av de längsta och mest komplicerade, eftersom den är så lång och brant”, säger Roger Grönvall, enhetschef för Park och Förvaltning på Nacka kommun till Nacka Värmdö Posten.

Trappan kommer i alla fall att användas flitigt av Henriksdalsborna och andra grannar som ska från / till Sickla köpkvarter, Dieselverkstan och Svindersvik gård, men också av båtklubbarnas medlemmar, klättrare som ska till väggen i Trolldalen och andra.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

5 reaktioner till “Trappan från Henriksdalsberget till Svindersvik öppen nu”

  1. Gallertrappa? min hund har utvecklat en skräck för alla trappor efter att ha tagit ett steg på den där hemska trappan! Den är ju direkt livsfarlig för hundar, det är hur lätt som helst att fastna med tassarna mellan gallret! Går det inte att bygga något slags platt skydd över Trappan?

  2. Svindersviktrappan är väl ett bra namn som inte leder till förväxlingar…

  3. Nu kvarstår det att hitta ett bra namn för trappan så att den inte förväxlas med trappan i Henriksdalsbacken, slingerbulten mot Kvarnholmsrondellen och mäktiga Henriksdalstrappa med sina 220 trappsteg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: