DN skriver om sprängskadorna på Henriksdalsberget

Efter Nacka Värmdö Posten har nu även Dagens Nyheter skrivit om bostadsrättsföreningen Svindersviks ersättningskrav mot Stockholms Vatten efter skador i samband med utvidgningen av Henriksdals reningsverk.

Henriksdals reningsverk på och i Henriksdalsberget

Enligt DN:s journalist, som intervjuade mig, hade Stockholms Vatten inte hunnit titta på ersättningskravet. ” (…) när vi nu har fått in det här ärendet från bostadsrättsföreningen får vi ta fram handlingarna och besiktningarna och titta vidare på det”, säger Johanna Blomberg, avdelningschef på Stockholm Vatten, till DN.

Stockholm Vatten säger i artikeln att man har varit väldigt försiktig vid sprängningarna för att inte skada Henriksdalstunneln, och indirekt även för att inte skada de 770 lägenheterna på Henriksdalsberget.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: