Nätverket Sjöstadsföräldrar kräver kommunal skola i Henriksdalshamnen

Södermalmsnytt skriver att Hammarby sjöstadens andra kommunala skola, Lugnets skola, kommer att öppna i tillfälliga lokaler på Hammarby fabriksväg 65 utan skolgård fram till att de ordinarie lokalerna är klara hösten 2013.Därutöver finns Sjöstadsskolan som också är kommunal. Men i takt med att att Hammarby sjöstad växer, har det blivit ont om platser. “Vi kräver att de redan nu ska börja planera för en tredje kommunal skola. Den bör ligga i Henriksdalshamnen”, säger Per Cornell, initiativtagare till nätverket Sjöstadsföräldrar. >> Läs hela artikeln i Södermalmsnytt

Men enligt Sofia Lodin från Stockholm stads exploateringskontor har man bara planerat för en förskola intill Anders Franzén-parken som ska stå klar nedanför Danviksklippan om två år. Den ska ha fyra avdelningar för 50 till 60 barn.

Det fanns också idéer från missnöjda föräldrar om att göra Vittra skolan kommunal (>> se en protestgrupp på Facebook).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s