Nätverket Sjöstadsföräldrar kräver kommunal skola i Henriksdalshamnen

Södermalmsnytt skriver att Hammarby sjöstadens andra kommunala skola, Lugnets skola, kommer att öppna i tillfälliga lokaler på Hammarby fabriksväg 65 utan skolgård fram till att de ordinarie lokalerna är klara hösten 2013.Därutöver finns Sjöstadsskolan som också är kommunal. Men i takt med att att Hammarby sjöstad växer, har det blivit ont om platser. “Vi kräver att de redan nu ska börja planera för en tredje kommunal skola. Den bör ligga i Henriksdalshamnen”, säger Per Cornell, initiativtagare till nätverket Sjöstadsföräldrar. >> Läs hela artikeln i Södermalmsnytt

Men enligt Sofia Lodin från Stockholm stads exploateringskontor har man bara planerat för en förskola intill Anders Franzén-parken som ska stå klar nedanför Danviksklippan om två år. Den ska ha fyra avdelningar för 50 till 60 barn.

Det fanns också idéer från missnöjda föräldrar om att göra Vittra skolan kommunal (>> se en protestgrupp på Facebook).

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: