Västra Sicklaöns socialdemokrater håller studiecirkel

Nacka Arbetarekommun och Västra Sicklaöns socialdemokratiska förening startar 23 februari studiecirkel ”Hvad hvilja Socialdemokraterna?”. Första mötet hålls på Vilans skola, klockan 18:30.

Bengt Göransson deltar studiecirkelns första tillfälle

”Målet med cirkeln är att deltagarna ska ha bildat sig en uppfattning om hur de ser på en framtida socialdemokrati. Utgångspunkten blir en diskussion om det stora statsbärande partiet för att sedan försöka komma fram till varför både partiet och väljarstödet har minskat kraftigt. Detta ska leda fram till en framtida syn på partiet”, står det i inbjudan

I cirkeln används delar av Bengt Göranssons relativt nyutkomna bok ”Tankar om politik”. Man kommer även att läsa en av LO-distriktet i Stockholms län gjord sammanfattning av den mycket omtalade boken ”Jämlikhetsanden”. Tidningsklipp ur bland annat Aftonbladet, Dagens Nyheter, Arena och Ordfront kommer också att användas.

Studiecirkeln består av fem trämmar i runt 2 1/2 timmar var inklusive tid för förtäring. Studieledare blir Carl-Magnus Grenninger (tel. 070-672 52 56) som bor på Henriksborg och Eva Åhlström (tel. 0722-32 32 11) som bor på Finnberget. Ring i förväg för att anmäla dig.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: