Klättrare som ska bestiga Mount Everest tränar på Henriksdalstrappan

Robin Trygg, 24 år gammal och från Sickla ska försöka bli den yngsta svensken som bestiger Mount Everest. På TV4 nyhetsmorgonens bergsklättrarbloggen berättar han att han hårdtränar i Henriksdalstrappan med sina 220 trappsteg.

Bergsklättraren Robert Trygg (bild: tv4)

“För att reta mig själv lite extra kom vi då på den briljanta idén att springa varje trappsteg vid första trappan för att sedan vid nästa trappa ta varannan trappsteg och vid den tredje sen vara tillbaka på varje trappsteg. Allt för att hela tiden inte låta kroppen komma in i någon rytm”, skriver Robert på sin blogg om hur han skulle besegra Henriksdalstrappan mellan Henriksdalsberget och Kvarnholmsvägen.

“45 minuter senare, efter den sista statiska 90 graders övningen, hängde jag över en mur lätt hukandes. Spykänslan hängde över mig men efter att ha blundat i någon minut och tänkt på något annat så försvann den. Ingen spya här inte!”

För övrigt har Robert Trygg redan tagit Europas Mont Blanc (4.810 m), Sydamerikas Aconcagua (6,962 m) och Afrikas Kilimanjaro (5.892 m). Vandringen till Mount Everests topp kommer att ta 70 dagar.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: