50 procent fler resenärer på båtresorna mellan Nacka strand och Nybrokajen

På sl.se finns utvärderingen av pilotprojektet Sjövägen med båtlinjen mellan Nacka strand och Nybroviken via Finnboda och Saltsjöqvarn.

M/S Kanholmen angör Saltsjöqvarns brygga på vintern
M/S Kanholmen angör Saltsjöqvarns brygga på vintern

I pilotprojektet Sjövägen ingår bland annat att SL:s accesskort gäller på sträckan och att ytterligare sju avgångar mitt på dagen erbjuds utöver de befintliga fem i högtrafik.

Utvärderingen talar om att 51.000 resor gjordes, varav 8.000 på helger och c:a 43.000 på vardagar. Men c:a 30.000 gjordes i högtrafik med de fem ursprungliga avgångarna.

Antal resenärer på de ursprungliga morgon- och eftermiddagsturerna ökade som mest med c:a 50 procent fler resenärer. Det innebär att c:a 25 – 30 resenärer har tillkommit per avgång i högtrafik och lika många mitt på dagen.

Av de intervjuade hade 61 procent SL-biljetter, resten Ballerina-biljetter. I enkäten fanns ett färre antal synpunkter, bland annat tillgängligheten för funktionshindrade.

SL:s projektbudget på 1,148 Mkr gick till driftkostnad för de sju tillkommande avgångarna, förlorade biljettintäkter, SL Access-utrustning, marknadsundersökningar och trafikinformation.

>> Läs hela utvärderingen av projektet

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: