Gatorna på Västra Sicklaön klassificerade

Nacka kommuns Teknikska nämnd har hösten 2011 formulerat en vägstrategi för gatorna i förnyelseområden som Finnboda och Saltsjöqvarn. Meningen är att jobba mot en bättre framkomlighet för t.ex. buss, avfallshämtningsfordon, räddningstjänst, transporter med mera.

Enligt strategin är

  • Kvarnholmsvägen och Finnbergsvägen till/från Finnbergstunneln huvudgator.
  • Hästholmsvägen, Västra och Östra Finnbodavägen, första delen av Finnbodavägen, liten del av Danvikshemsvägen, Henriksdalsbacken och Finnbergsvägen är uppsamlingsgator.
  • Henriksdalsringen är en lokalgata.

Typer av gator på Västra SicklaönI strategin saknas Kvarnholmen helt (kanske pga pågående förändringar eller ansvarsfördelning mellan KUAB och Nacka Kommun?), största delen av Finnbodavägen ner mot kajen och kajvägen (pågående utredning om ansvarsfördelning mellan Nacka Kommun och HSB?), Sjökvarnskajen & Bageri- & Sjökvarnsbacken (pågående utredning om ansvarsfördelning mellan Nacka kommun och Saltsjöqvarns samfällighetsförening?).

>> Klicka här för att läsa vilka krav de olika gatutyperna kommer att behöva uppfylla

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: