Restaurangen Zee i Henriksdalshamnen verkar vara till salu

HENRIKSDALSHAMNEN | Efter en annons hos mäklarna Fallai & Partners om att en “restaurang med fristående bar- och caféenhet vid kajkaten i Hammarby Sjöstad” är till försäljning ryktas det nu att det bara drygt 1,5 år gamla Zee ska vara till salu.

Uteserveringen ZeeSide Henriksdalshamnen
ZeeSide:s uteservering i Henriksdalshamnen sommaren 2011

I anonyma annonsen berättas att restaurangen och baren har c.a 70 platser. Cafédelen har däremot 40 platser plus 100 platser på uteserveringen. Omsättningen för 2011 car runt 6 miljoner kronor exklusive moms. Stället öppnades i november 2010… Allt detta låter som krögarna Andreas Nyléns och Hannes Seemans Zee the restaurant plus matbaren ZeeSide.

“Första verksamhetsåret var 2011 och då i en väldigt störande omgivning på grund av all nybyggnation som skedde i restaurangens omdelbara närhet”, står det vidare i annonsen om hur byggnationen på Henriksdalskajen och Jan Inghe Hagström-torg kan ha påverkat verksamheten.

Begärt pris är 5,5 miljoner kronor. För 2012 beräknas omsättningen till 10 till 11 miljoner kronor exklusive moms.

Som grund för försäljningen angess “ändrade familjeplaner”. På Zees egen webbplats söker man dessutom en biträdande restaurangchef, kanske också som ett försök att ersätta Andreas eller Hannes i duon. Det har nu också twittrats en hel del om den möjliga utförsäljningen:

“Måste ha varit tufft att få det att gå runt mitt i byggdammet”, skriver Elisabeth Lahti. “Zee på Henriksdalskajen är till salu, ni vet vart ni hörde det först”, skriver Kalle Strandberg på Twitter.

>> Läs mer om caféer, krogar och pizzerior på Västra Sicklaön

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: