Socialdemokraterna frågar hur du vill förändra Henriksdalsberget

HENRIKSDALSBERGET | I nyhetsbrevet Goda Nyheter, som delades ut till alla på grannar på Henriksdalsberget, frågar Socialdemokraterna i Nacka vilka förändringar henkanborna vill se.

Socialdemokratiska förslag för Henriksdalsberget
Socialdemokratiska förslag för Henriksdalsberget (klicka på bilden för att förstora)

“Vi henkanbor måste styra utvecklngen här”, säger Mattias Qvarsell (kommunfullmäktige-ledamot för Socialdemokraterna i Nacka och henkanbo).

Bland Socialdemokraternas förslag som räknas upp i nyhetsbrevet finns:

  • Allaktivitetshus med café, fritidsgård, öppen förskola, nattvandrare, ungdomsråd och föreningar – ett förslag som då och då dyker upp på Henriksdalsberget sedan 70-talet. Senast var det Vänsterpartiet och Nackalistan som har engagerat sig i frågan.
  • Isfri trappa till Henriksdal – här tar man upp igen den ibland snö- och istäckta Henriksdalstrappan med 220 trappsteg. Tidigare uppvärmd av en värmeslinga som har gått sönder. Nacka kommun vill dock inte återställa värmeslingan.
  • Bättre kollektivtrafik med direktbuss från Henkan till Henriksdal, Sickla och Slussen. Tätare turer på 53:an. – En bussresa från Henriksdalsberget till Centralen kan ta upp till 45 minuter i högtrafik (regelbundna förseningar och inställda bussar inte inräknade).
  • Snyggare entré. Fräscha upp kring centrum – Henriksdalsbergets centrum med asienkrogen Lucky House, kemtvätt, ICA Nära Henriksdal, frisör och hållplats för buss 53 & 469 skulle kunna vara mer inbjudande och bli av med tråkighetsfaktorn som drabbar många små centrum i Nacka. Lite svårt när “ägandet” av torget delas mellan Nacka kommun och flera bostadsrättsföreningar.

På nyhetsbrevets baksida finns enkäten, där grannar kan kryssa i vad som är viktigt, ganska viktigt eller oviktigt. Svaren lämnas till Mattias Qvarsell.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: