Kapare fick IF-båt på grund i Henriksdalshamnen

HENRIKSDALSHAMNEN | Snopna blev de båtägare, som just fått båtplats vid Henriksdalskajen, och två dagar senare fann sin IF båt på grund mitt i viken i början på augusti.

Marinan på Jan Inghes torg i Henriksdalshamnen
Marinan på Jan Inghes torg i Henriksdalshamnen

Kaparen från båthamnen hade märkligt nog valt en segelbåt för sitt kap, med en liten 4 hk motor. Konstigt tyckte ägarna, med så många kraftpaket till motorer runt omkring att ta just vår lilla båt, med mast som har 15 cm tillgodo under Danviksbron.

Förvåningen var stor när båten stod på grund mitt i viken, med kapad akterförtöjning hängande. Kringboende hade sett en man, som på förmiddagen jobbat hårt med att starta motorn. När han misslyckades plockade han sär en 2 hk motor, som låg i sittbrunnen, varefter han gav upp.

Sjöpolisen kunde plocka med sig en ryggsäck full med verktyg, som kaparen lämnat efter sig. Hur han kommit i land kunde ingen förklara. Och tjuven hade haft sinnesnärvaro att arbeta i lugn takt, eftersom de kringboende inte kunde veta att han var obehörig! De kraftiga låsringar, som kommunen satt upp, tycks vara verkligt nödvändiga.

Men visst, en liten segelbåt med mysig inredning är inte illa som boplats för en lodis. Hade han lyckats med sin kapning, så är chansen ytterst liten för ägaren att finna den. Eventuella båtgrannar i någon hamn frågar inte om båten är stulen.

Om du har några tips kring fallet, så hör gärna av dig till Polisen.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: