40 pers på vandringen från Henriksdalsberget till Ryssbergen

HENRIKSDALSBERGET / SVINDERSVIK | Runt 40 personer plus hund från Nacka, Stockholm och annat håll följde med på kultur- och naturvandringen från Henriksdalsberget till Ryssbergen via Svindersviken. Intresset verkar inte avta, men vandringen fick avbrytas vid Svindersviks brygghus pga regn.

Samarbetet mellan mig, Naturskyddsföreningen och Hembygdsföreningen kring vandringarna från Henriksdalsberget till Ryssbergens urskog respektive vandringen från Henriksdalsberget till Kvarnholmen verkar inte avta.

Det verkar finnas ett start intresse att veta mer om områdets historia, närnaturens betydelse för växt- och djurarternas överlevnad i hela länet och inte minst olika bilvägsplaner och byggprojekt som kan störa balansen.

Vädret var utmärkt men under pausen på Svindersvik brygghus började det regna ordentligt och vandringen därifrån till Ryssbergen via Finntorp och Marinstaden fick skjutas upp.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: