Växande konflikt mellan boende och longboardfantaster

SALTSJÖQVARN | Som tidigare skrivit har Sjökvarnsbacken och Mannagrynstorget blivit en mötesplats för ungdomar som övar och tävlar i att åka på sina brädor. 

Longboard-åkandet har dock under sommarmånaderna pågår dock ibland till efter midnatt på Mannagrynstorget. Bullret från de olika övningarna ekar runt och grannar som vill njuta av sina balkonger och öppna fönster har därför börjat skälla ut ungdomarna som bjöd på fräcka svar tillbaka.

sittbänk på Mannagrynstorget i SaltsjöqvarnBåde på bänken på Mannagrynstorget och på vägen i Sjökvarnsbacken syns redan spåren av longboard-åkningen.

Det finns ingen riktig mötesplats för ungdomar i Saltsjöqvarn. Fritidsgården Glada Henkan på Henriksdalsberget, där fokus ligger på dans, musikproduktion och fotboll, lockar nog inte Saltsjöqvarns ungdomar.

Så kommunen, samfälligheten och föräldrar kommer att behöva slå sina kluka huvuden ihop.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

5 reaktioner till “Växande konflikt mellan boende och longboardfantaster”

  1. Jag bor på Bageribacken och tycker att de är enormt störande och hänsynslöst att de även förstör utan att tänka på konsekvenser. Tror knappt något av dem bor i Saltsjöqvarn då de kommer hit i stora gäng. Vad de också gör ibland är att de åker ner och race:ar förbi hotellentrén och tar hissen upp. Störandet breder ut sig.

  2. Detta buller kan inte vara någonting jämfört med det oljud som kommer från hotellet när de har fester..

  3. Jag bor på Sjökvarnsbacken och har sovrummet mot gatan. Visst hörs pojkarna som åker bräda, men herre Gud. Vi bor i en stad. Där finns ljud och där lägger sig inte stillheten vid sex på kvällen. Jag har aldrig blivit ohövligt bemött av dem. Men å andra sidan har jag aldrig skällt på dem heller.
    Karin, snart pensionär

  4. Det lär ju dock inte vara allt för många av longboard-åkarna som är hemmahörande i saltsjöqvarn…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: