Linbana till Kvarnholmen och Henriksdal som alternativ till tunnelbana och Tvärbana?

KVARNHOLMEN / FINNBODA / HENRIKSDALSBERGET | Eftersom man inte verkar vilja dra varken tunnelbana eller Tvärbanan till Västra Sicklaön och istället satsar på Österled och bilväg från Kvarnholmen till Nacka Forum har miljöpartiet lanserat det alternativa förslaget att dra en linbana.

Finnboda Parkväg 20–22 och greenen
Finnboda Parkväg 20–22 och greenen

Linbanan ska gå från Nacka Forum via Nacka strand, Kvarnholmen, Henriksdal, Sickla, Hammarbyhöjden och Hästhagen, och sedan tillbaka till Nacka Forum.

Miljöpartiet tycker att lösningen kan fås snabbt på plats, är energieffektiv, kostar jämförelsevis lite (2 – 3 miljarder) och kan ta upp många resenärer.

Sommarbild av bostadshus och parklek på Henriksdalsberget
Henriksdalsringens bostadsområde inom miljonprojektet med en gigantisk grön innergård

“Detta utan större ingrepp i naturen eftersom kraftledningar redan idag löper längs större delen av sträckan. En parallell linbana stör inte så mycket eftersom den är ganska tyst, kräver ingen belysning och djur och människor kan passera under banan överallt närsomhelst”, skriver signaturen Anders P. om förslaget.

En annan signatur påpekar att idén underlättar för grannar i Finnboda att ta sig till Henriksdalsberget för att handla istället för att åka till Slussen eller Sickla.

“Miljöpartiets förslag till linbanelösning för området borde utredas omgående då det skulle göra Kvarnholmsbron överflödig och minska biltrafiken i området. Linbanan skulle dessutom bli ett utmärkt landmärke för Nacka som på ett bekvämt, snabbt och miljövänligt sätt skulle binda ihop både Henriksdal och Kvarnholmen med centrala Nacka”, skriver Sidney Holm-Siborutorop, gruppledare för miljöpartiet i Nacka på sin blogg.

>> Läs hela förslaget i Nacka Värmdö Posten 

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: