Kommunchef i Nacka inte helt främmande för skyskrapor i Henriksdal

HENRIKSBORG / HENRIKSDALSBERGET / SALTSJÖQVARN | Mats Gerdau (moderaterna), chef för Nacka kommun, får i en intervju i Stadsbyggnadsnytt frågan om skyskrapor mellan Kvarnholmsvägen och Västra Finnbodavägen.

Henriksborg & Saltsjöqvarn: Föreslagna bostadskomplexet Nacka Tower på Kvarnholmsvägen
Henriksborg & Saltsjöqvarn: Föreslagna bostadskomplexet Nacka Tower på Kvarnholmsvägen

”(…) om det är rätt beslut att bygga ett Nacka tower i Henriksdal är alldeles för tidigt att säga. Det får planarbetet visa. Men klart är att Nacka behöver fler bostäder längs Kvarnholmsvägen och i Henriksdal.”

Bakgrunden är förslaget om rivning av tegelbyggnaden från 1800-talet på Västra Finnbodavägen för att ersättas med två tornliknande bostadshus samt en grundbyggnad. Förslaget har väckt känslor på Henriksdalsberget, Henriksborg och Saltsjöqvarn eftersom många går miste om utsikt och sol, kommer att se en värdeminskning på sina bostäder och blir grannar med en byggarbetsplats närapå hemmet.

Läs hela intervjun med Mats Gerdau i Stadsbyggnadsnytt, juni 2013

Saltsjöqvarn & Henriksborg, Nacka: Kooperativa Förbundets trådbuss passerar kontorshuset Henriksborg på 1950-talet
Saltsjöqvarn & Henriksborg, Nacka: Kooperativa Förbundets trådbuss passerar kontorshuset Henriksborg på 1950-talet

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: