Bussterminal i Henriksdal kan bli lång historia

Nacka kommun har i ett avtal ”lånat” Henriksdal station och infarten till Kvarnholmen till Stockholm stad för en terminal för bussarna som ska ersätta Saltsjöbanan under Slussen-bygget.

Avtalet sträcker sig till 31 december 2020. Men i avtalet har man redan byggt in en klausul för en eventuell försening där Stockholm stad kan förlänga avtalet 6 månader i taget fram till sista december 2023.

Det blir ändrade gångvägar för grannar som använder Henriksdalstrappan men man verkar ha tänkt till att folk ska kunna röra sig i området.

Det egentliga problemet är att det kan bli trängsel vid infarten till Kvarnholmsvägen när inte bara dagens bilar, ersättningsbussarna, utökad trafik på buss 402 samt bussen 469 ska ta sig in utan även flera tusen nya grannar i Finnboda och Kvarnholmen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera