Busslinjen 71 via Henriksdalshamnen ska läggas ner

Keolis som i uppdrag av alliansstyrda landstinget driver busstrafiken i Stockholm stad föreslår för landstingets trafikförvaltning och stadens trafiknämnd att lägga ner busslinjen 71.

Alliansstyrda landstinget ger Keolis i avtalet rätt att fritt sätta linjenätet. Trafiknämnden i Stockholm stad har dock på nämndmötet den 19 februari möjlighet att uttala sig som remissinstans.

Boende tillfrågas inte i den här processen.

Keolis erbjuder grannarna inget alternativ till buss 71 som exempelvis i valrörelsen föreslagna förlängningen av busslinjen 2 mot Henriksdalshamnen via Danvikstull.

Istället hänvisas man till bussarna över Värmdövägen eller till Tvärbanan i Sickla udde. Busslinjen används idag också som alternativ till buss 53 med sina ibland glesa, försenade eller indragna turerna.

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

4 reaktioner till “Busslinjen 71 via Henriksdalshamnen ska läggas ner”

  1. Tack för att du kollade med Keolis varför buss 71 inte finns med i förslaget över nytt innerstadsnät: Busslinjen anses inte vara en innerstadslinje.

  2. Den här artikeln är felaktig. Bussen kommer att bli kvar, den hör bara inte hemma i SL:s innerstadsnät.

  3. Det var märkligt! Ska hela linje 71 läggas ner? Vet du var man kan läsa mer om detta?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: