Bee Urbans bin pollinerar Magiska Trädgården på Kvarnholmen

Amanda Larsson öppnade i början av maj årets säsong av Magiska Trädgården runt disponentvillan.

Som tidigare finns det en massa lekmöjligheter för barn, stadsodling och en liten matservering. Magiska Trädgården belönades nyss med ett 150.000 kronors stipendium av Riksbyggen för att utveckla Den Lekfulla Staden.

Till stadsodlingen har man tagit hit Bee Urbans bikupor. Bee Urban erbjuder interaktiva och levande miljötjänster i stadsmiljö i form av bikupor, trädgårdar för biologisk mångfald och boplatser för pollinerande insekter och fåglar.

image
bild: facebook / magiska trädgården

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: