Nacka kommun vill godkänna försämrad tillgänglighet för seniorhuset bakom Danvikshem

grannar vid seniorhuset bakom danvikshem protesterar mot försämrad tillgänglighet

Över 70 grannar från seniorhuset bakom Danvikshem mötte politikerna i Nacka vid kommunfullmäktige den 19 december för att protestera mot att de i framtiden tvingas gå i en rejäl backe på Östra Finnbodavägen för att komma till buss 53 på Danvikshemsvägen.

Expressen var en av många tidningar som rapporterade om protesten. Borgerliga majoriteten i Nacka (Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Centerpartiet) ruckades inte i frågan men oppositionen fick igenom en återremiss för att komplettera detaljplanen med en tillgänglighetsanpassad gångväg.

grannar vid seniorhuset bakom danvikshem protesterar mot försämrad tillgänglighet

”Ett alternativt förslag till den föreslagna trottoaren utmed Östra Finnbodavägen och den tillgängliga kopplingen till busshållplats Östra Finnbodavägen som finns presenterat i föreslagen detaljplan, anses inte praktiskt genomförbart eller rimligt att pröva”, skriver Nacka kommuns exploateringschef Ulf Crichton och projektledaren Richard Hallman i en tjänsteskrivelse.

Det ser alltså så ut som om Nacka kommun struntar tillgängligheten för de 177 grannarna i seniorhuset, något som påminner om

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Nacka kommun vill godkänna försämrad tillgänglighet för seniorhuset bakom Danvikshem”

  1. De som tar den enklaste vägen ut ur problemet, blir väl själva gamla och ”överkörda” en gång.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: