Brf Henriksdalshöjden på Henriksdalsberget ska bygga nio nya lägenheter

Medan Nacka kommuns planer för bostäder i Henriksdal går framåt i snigelfart har bostadsrättsföreningen Henriksdalshöjden på en extra stämma bestämt sig för att bygga nio nya lägenheter.

De kommer att byggas i nuvarande tvättstugan och intill liggande lokaler. Nya tvättstugor inrätts i tidigare soprum.

Bostadsrättsföreningen har redan fått bygglov.

Jag undrar om inte några hundra lägenheter skulle kunna byggas i fler våningar på Henriksdalsberget istället för 50 nya höghus i grönområdena runt Henriksdalsberget.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

3 reaktioner till “Brf Henriksdalshöjden på Henriksdalsberget ska bygga nio nya lägenheter”

  1. Fasaderna på Henriksdalsberget är inte vackra… Dom är fruktansvärt fula och skapar ingen trivsel alls… Människor som bor i miljöer som är otrevliga lider av det… Jag vill ha nya fasader, utanpåliggande balkonger istället för dagens som inte är speciellt vackra samt 1-2 våningar till… Ett attraktivt område istället för ett av de minst attraktiva bostadsområdena i Nacka… Förhoppningsvis är vi där om 20 år…

  2. Hej!
    apropå byggandet i brf Henriksdalshöjden anser jag och många andra att vi ska behålla den nuvarande tvättstugan och avstå från att bygga tre nya tvättstugor. Dessa och de nya lägenheterna är ett stort åtagande för en brf. Det har aldrig varit så dyrt att bygga som nu, och risken för förseningar och fördyringar är uppenbar. Jag har nyligen motionerat i denna fråga till Styrelsen.
    Jag tycker att man “gapar över för mycket” och bör gå försiktigare fram, i stället för att rusa på, och sedan höja avgifterna om något går på tok.

  3. Henriksdalsringens sammanhängande bostadshus är mycket väl synligt och har ett säreget, nedtonat utseende som jag tycker väldigt mycket om. Det vore mycket synd i mitt tycke om det skulle genomföras påbyggnader, påbyggnader som garanterat skulle förfula och helt sakna känsla för de befintliga estetiska kvaliteterna. Jag kan satsa en femtiolapp på att det enbart skulle byggas indragna kungsvåningar med terrasser, i avvikande fasadmaterial och säkerligen resultera i en varierande takhöjd istället för den som nu imponerande enhetliga höjden trots varierande våningsantal. Invändigt skulle dessa lägenheter vara optimerade för mäklarannonser, istället för bofasta människor. Så förutsägbart är det svenska bostadsindustriella komplexet av idag.

    På miljonprogrammets tid satte varje arkitektkontor på ett blygsamt sätt sin egen prägel på minsta detalj. Till och med i hårt dragen standardisering utgick man från platsens förutsättningar. Idag byggs istället samma eländiga klumpar av samma byggjätteföretag överallt, med varierande inklädnad. Desto större anledning att ta vara på de gedigna byggnadsverk från den förra epoken som klarat sig ifrån vanställande, som Henriksdalsberget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: