Demokratipris för mitt engagemang för Västra Sicklaön

För två veckor sedan blev mitt engagemang för Västra Sicklaön belönat med ett kultur- och demokratipris på 10.000 kronor.

Bakom priset står Nackalistan som tycker att gemenskap, stolthet och demokrati har ökat på Västra Sicklaön. Prispengarna kommer jag att använda för bl.a.

 • En ny minnesskylt vid Tora Dahls magnolia vid Vilans skola.
 • En broschyr om naturen på Västra Sicklaön som enligt Nacka kommuna nya översiktsplan ska ersättas med tät stad.

2008 blev jag också årets Nackabo efter en nominering via Liberalerna, Hyresgästföreningen och Hembygdsföreningen. 2010 belönades jag av Hembygdsförwningen med Arne Nyhammars stipendium.

Sedan 2007 försöker jag med hjälp av den här bloggen, social media, ett nyhersbrev, stads- och naturvandringar, namninsamlingar, bomöten och insändare att

 • Skapa broar mellan oss som bor på Västra Sicklaön.
 • Stötta små företagare i sin etablering genom att sprida ordet.
 • Påminna Nacka kommun, Stockholm stad, SL och Stockholms län om deras ansvar att ta hand om kommunikationer, snöröjning, belysning m.m.
 • Rädda natur som Trolldalen och Ryssbergen, minnes- och mötesplatser tillsammans med nätverk, partier, Nacka Hembygdsföreningen och Nacka Naturskyddsföreningen.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

3 reaktioner till “Demokratipris för mitt engagemang för Västra Sicklaön”

 1. Grattis, Konstnatin – du är värd dessa priser! Dina insatser är helt otroliga! Vi är så tacksamma för all den info du förmedlat genom åren.
  Gunnel Unge Henriksdalsringen 17
  Den 23 april 2017 20:40 skrev Konstantin Irina – nytt & gammalt från Västra

 2. Jag håller med Fredrik. Du är värd priset Konstantin. Grannen från förr.Nancy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: