Fullsatta pendelbåtar på SjöVägen även i år

Med sommaren kommer turisterna. Och då blir det ont om plats på SL:s pendelbåt Sjövägen i främst Finnboda, Saltsjöqvarn och Finnboda.

Vi tog en båt från Nacka strand mot Nybroplan som redan vid den bryggan var nästan fullsatt. En handfull grannar gick på i Kvarnholmen.

I Finnboda fick ett 15-tal grannar hitta andra sätt att ta sig till stan. Jag minns hur vi under samrådet för Henriksdal hade möte med bostadsrättsföreningarna i Finnboda och påpekade att de borde kräva bättre kommunikationer – speciellt nu när Nacka kommun vill förtäta och öka befolkningen från c:a 7.000 personer idag till runt 25.000 på 12 år. “Nej, vi har jättebra kommunikationer”, sade en granne som sitter i brf Finnboda ports styrelse.

I Saltsjöqvarn var det ett 20-tal grannar som inte fick följa med. Här finns också ett stort ointresse från bostadsrättsföreningarna att engagera sig i stadsutvecklingsfrågor.

Lämna synpunkter senast 16 juni

Fram till 16 juni kan du lämna synpunkter på Nacka kommuns nya översiktsplan för att göra tät stad av hela Västra Sicklaön utan någon konkret plan för hur kommunikationerna ska boostas när vi blir upp till 25.000 personer som bor här.

Läs mer om Nacka kommuns nya översiktsplan

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: