Video: Politiker pratar om väggmålningar i Henriksdal & Finnberget

Förra året lät Nacka kommun uppföra tre väggmålningar i våra trakter där närnatur ska bebyggas fram till 2030. Nu har kommunen producerat en kortfilm om varje väggmålning där politiker och byggherrar tillåts yra om hur förträfflig idén var och byggplanerna är.

Väggmålningen på Henriksdalsringens stödmur

Maya Hayuk målade Wowen ridge på Henriksdalsringens stödmur mot Sickla för att marknadsföra kommunens planer att skövla halva nyckelbiotopen Trolldalen samt bebygga hundrastgården, torget och Henriksdalsbacken.

Väggmålning på parkeringshuset i Henriksdal

Nelson Cekis målade på det deprimerande parkeringshuset vid Kvarnholmsvägen nedanför Henriksdalsringen för att marknadsföra skövlingen av skogen höger och vänster om vägen och den två till tre gånger större trafiken på Kvarnholmsvägen fram till 2030.

Väggmålning på stödmuren nedanför Finnberget

Peter Birk målade på stödmuren nedanför Finnberget för att marknadsföra de olika byggprojekten för att bebygga naturområdet Skatberget på västra Finnberget.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: