Rösta på Årets Nackabo 2021 – fem kandidater med koppling till våra trakter

Årets Nackabo 2021 kan du rösta på fram till 21 november. Den här gången finns det fem kandidater med koppling till Henriksdalsringen, Finnboda och Svindersviken.

Här kommer de fyra av 11 kandidater som kan bli Årets Nackabo 2021. Tävlingen samarrangeras av Nacka kommun, Nacka forum och Nacka Värmdö Posten:

Ami Öhman på Vilans skola

Ami Öhman är engagerad biträdande rektor på Vilans skola och förskola. “Mitt engagemang. Jag bryr mig på riktigt och inkluderar precis alla. Alla ska känna sig viktiga. Jag är nära barnen, men också personalen och håller bra kontakt med föräldrarna”, säger han till Nacka Värmdö Posten.

Vårig utsikt från Trolldalen mot Vilans skola
Vårig utsikt från Trolldalen mot Vilans skola

Jeanette van den Bos som driver Svindersviks brygghus

Jeanette van den Bos driver sedan 18 år Svindersviks brygghus – ett populärt matcafé som dessutom överraskar med barnteater, körsång, äppelkaksbuffé (iaf innan pandemin) och annat. “Först trodde jag att de ringt fel. För jag bor ju i Huddinge. Men å andra sidan är Nacka mitt andra hem, vissa veckor är jag dagligen i Svindersvik”, säger hon till Nacka Värmdö Posten.

svindersviks brygghus i nacka
Svindersviks brygghus

Manzoor Zekria och Sandra Hörnfeldt som driver Café Vy

Manzoor Zekria och Sandra Hörnfeldt är uppvuxna på Henriksdalsringen. I år öppnade de sommarcaféet Café Vy på Henriksdalsberget ovanför Henriksdal station. Caféet har blivit ett vattenhål för många grannar i omgivningen. “Idéen kommer ursprungligen från att vi två, tillsammans med andra vänner, ofta satt där och hade med oss egen fika, samtidigt som vi reflekterade över allt mellan himmel och jord”, berättar de för Nacka Värmdö Posten.

Manzoor och Sanna som startade Café Vy på Henriksdalsberget
Manzoor och Sanna som startade Café Vy på Henriksdalsberget

Ulf Bråsjö som leder Friska Nacka

Ulf Bråsjö bor i Saltsjöqvarn. Han leder också Friska Nacka – ett initiativ tillsammans med Nacka kommun, NVP och Järla orientering för att få fler att börja motionera. “Invånarna får chansen att upptäcka Nackas fina natur. Vi kombinerar lek och kurragömma för vuxna med att man faktiskt lär sig något, och så lottar vi ut priser”, säger han till Nacka Värmdö Posten.

Så här röstar du på Årets Nackabo 2021

Rösta digitalt på nacka.se eller mejla din röst direkt till aretsnackabo@nacka.se. Du kan även rösta manuellt i något av de röstbås som finns utplacerade i Nacka Forum, Nacka stadshus, Dieselverkstaden, Orminge och Saltsjö-badens centrum samt biblioteken i Fisksätra och Älta.

Omröstningen stänger den 21 november och vinnaren hedras den 13 december i Nacka Forum.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: