Intressant första kommunfullmäktige som ledamot

Nackalistan gruppbild i Nacka kommunfullmäktige

I måndags deltog jag för första gången som ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige.

Kommunfullmäktige hölls klockan 17:00 till c:a klockan 19:30. Det var få ärenden på agendan som vanligtvis är superlång. Jag hann precis få inloggning till kommunens app för att kunna rösta i ärenden där votering krävs.

Inför nötet fanns det plockbuffé för alla ledamöter som kom direkt från sina vanliga jobb.

Det var lite märkligt att möta politiker som under valrörelsen i social media kallade mig för populist eller lögnare. Ännu konstigare känsla var det att möta miljöpartiets ledamöter med vilka jag så ofta tillsammans kämpade för Trolldalen och Ryssbergen men som nu alltså är för en exploatering av Trolldalen. Även en tidigare medarbetare från ICA-tiden stöttade jag på – nu är hon heltidspolitiker för Centerpartiet.

Öppningstalet av Eva Öbom Ekdahl

Sedan började pompös musik spelas. EU:s, Sveriges och Nackas flaggor bars in. Ledamöterna kallades in till mötessalen. Trumpeter spelade. Eva Öbom Ekdahl (Moderaterna) valdes till ordförande och höll i fullmäktigemötet.

Det blev också upprop av alla ledamöter. Först de som ingår i styrande minoriteten (Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna). Sedan oppositionen (Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Nackalistan), Sverigedemokraterna och det s.k. Miljöpartiet.

Interpellation om arbetslivskriminalitet

Mest intressant tyckte jag var min partikollegas Kristina Granlunds interpellation (fråga till Mats Gerdau) om kommunens åtgärder mot arbetslivskriminalitet:

“Vilka direktiv och rutiner har vi i Nacka kommun för att säkerställa att vi inte stödjer arbetslivskriminalitet och osund konkurrens när vi upphandlar tjänster inom tex bygg och anläggning, snöröjning, städning, transport m fl tjänster?”

Klicka här för hela frågan & svaret…

Kristina Granlund (Nackalistan)
Kristina Granlund (Nackalistan)

Efter kommunfullmäktige passade många partier på att fota sina ledamöter och ersättare.

Nackalistans ledamöter & ersättare i Nacka kommunfullmäktige
Nackalistans ledamöter & ersättare i Nacka kommunfullmäktige

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Intressant första kommunfullmäktige som ledamot”

  1. Tack Irina för intressant info om ditt första möte med kommunalfullmäktigeledanöterna. Men usch för miljöpartiets förräderi.

  2. Tack! Noggrant och trevligt skrivet! Kändes nästan som att vara där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: