Magisk Fridays for Future-demonstration i Trolldalen

I fredags hälsade föreningen Skydda Skogen på nätverket Bevara Trolldalen! för att tillsammans inom initiativet Fridays for Future demonstrera mot Alliansens och Miljöpartiets pakt att exploatera Trolldalen trots 1650 yttranden under samrådet.

Skydda Skogen är en ideell miljöorganisation med fokus på skogen som arbetar för biologisk mångfald och klimatet samt en reform av skogsbruket till ett ekosystembaserat mångbruk. Föreningen har tidigare även besökt Trolldalens systerskog Ryssbergen.

Föreningen Skydda Skogen besöker Trolldalen
Föreningen Skydda Skogen besöker Trolldalen (Foto: Henry Lundholm)

Fridays for Future är en global rörelse som startades 2018 Greta Thunberg när hon satt utanför Riksdagen för att öka medvetenheten om pågående klimatkatastrofen.

20-tal deltagare från västra Sicklaöns alla hörn

Nätverket Bevara Trolldalen! fick höra om demonstrationen bara någon dag innan men vi kunde ändå mobilisera ett 20-tal boende och miljövänner från västra Sicklaöns alla hörn. Det var nästan årsdag för vår legendariska demonstration utanför Nacka kommunhus i december 2021.

Vi var mycket eniga om att vi inte kommer kommer ge upp hoppet om att rädda Trolldalen trots Miljöpartiets svek och prat om att det skulle vara klimatvänligt eftersom skogen ligger nära bilvägar.

Nätverket Bevara Trolldalen! demonstrerar på Fridays for Future

Jag och Lars-Åke kom från Saltsjöqvarn med vår stora banderoll. Ihärdiga Vibeke tog sig dit med gångstavar från seniorboendet bakom Danvikshem. Eva, Cecilia och Ivar kom från Henriksdalsringen. Solbritt representerade Kvarnholmen. Malena från Finnberget kom likaså Linda från Danviksklippan för att nämna några.

Konstantinos Irina, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!

Konstantinos Irina, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!

Magisk stämning i Trolldalen

De gamla träden, påhälsning från rådjur och fåglar samt snön skapade en nästan magisk stämning i denna skog på 8 ha med sina över 50 hotade och värdefulla arter och c:a 150 naturvärdesträd.

snötäckta tallar och ekar i Trolldalen i Nacka

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Magisk Fridays for Future-demonstration i Trolldalen”

  1. Kunde jag skulle jag gärna varit med. Rullator och Skärholmsbo (f.d.Kvarnholmen) sätter käppar i hjulet. LYCKA TILL N.Granström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: