Vårdpersonal på Danvikshem samlar namn för fler turer på buss 55

420 undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, läkare och annan vårdpersonal på Danvikshem och Danviksgeriatriken drabbades hårt när buss 53 inte längre trafikerade äldreboendet och sjukhuset.

Det är tuffa jobb med långa pass. Många arbetar kväll / natt, helg och röda dagar.

Bara två turer på morgon & kväll

Buss 55 som trafikerarar Danvikshem sedan två år tillbaka har bara tre turer på vardagen och två turer på kväll, helg och röda dagar. Och dessa 2-3 turer är ofta inställda eller rejält försenade.

I början gick buss 55 inte innan klockan 7:00 och efter klockan 21:00. Protester från Danvikshems ledning, vårdpersonal och oss boende inom nätverket för buss 55 och 53 gjorde iaf att bussen nu går innan klockan 7:00 och efter klockan 21:00.

Vårdpersonal

Svårt rekrytera vårdpersonal

Då som nu kan vi som bor i Saltsjöqvarn se hur vårdpersonalen tvingas stressa i regn, snö och hög värme mellan Henriksdals station och Danvikshem på morgonen och kvällen.

Der är ständig brist på undersköterskor och sjuksköterskor. Dåliga kommunikationer kan göra att det blir svårt att behålla eller rekrytera vårdpersonal.

När nätverket för buss 55 och 53 tidigare nämnde vårdpersonalens läge för busschefen i region Stockholm svarade han oengagerat så här:

“Tillsammans med trafikutövaren Keolis har bedömningen gjorts att linjen klarar den förväntade resandeökningen kopplat till det nya sjukhuset”.

Vårdpersonalen går ihop för fler turer

Men nu har de anställda på Danvikshem,  Danviksgeriatriken och anhöriga fått nog.

Efter skrivelser från bostadsrättsföreningar i Saltsjöqvarn och nätverket för buss 55 och 53 samlar nu även vårdpersonalen och patienters anhöriga underskrifter för fler turer.

Namnen ska skickas till Trafiknämnden i region Stockholm som är högst ansvariga för antal antal bussturer, hållplatsernas läge och bussarnas färdrutt.

Vårdpersonalens namninsamling för fler turer på buss 55

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

%d bloggare gillar detta: