Felaktig upphandling av nya trappan på Henriksdalsberget

I samband med alla rapporter om Nacka kommuns sargade ekonomi nämndes också flera gånger upphandlingen av nya trappan i Trolldalen mellan Henriksdalsbacken och Svindersviken.

Nya Trolldalstrappan mellan Henriksdalsberget och Svindersviken - övre delen

Enligt SVT kostade trappan 4,5 miljoner, men ingen politiker verkar ha tagit något beslut om en upphandling av bygget.

“Det har inte gått att finna något beslut i Tekniska nämnden om upphandlingen om byggnationen av Henriksdalstrappan” skriver revisorerna i sin granskning.

Fakturor för projektet saknar dessutom uppgifter om vilka tjänster som utförts och när de utfördes. Priset stämmer inte heller med kommunens avtal.

>> Klicka här för att se SVT:s rapport om upphandlingen av Henriksdalstrappan

Trappan i Trolldalen byggdes av Nacka kommun efter feedback från Henriksdalsborna att det är svårt att ta sig till Sickla och promenadvägen runt Svindersviken. Innan fanns bara en trätrappa utan belysning, snöröjning och ramp.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Felaktig upphandling av nya trappan på Henriksdalsberget”

  1. Det borde gälla för en kommun att följa lagen. En lag som gagnar att det blir låga priser och att företag får konkurrera på lika villkor. Nackalistan har i flera år gått i spetsen för att granska felaktigheter och odemokratiska inslag i Nacka.

  2. Det är i alla fall en mycket bra trappa… Lätt att gå uppför även för de som normalt inte har så lätt att gå uppför trappor…

    Har nacka kommun gjort trappan själv så är det inte heller något privat företag som har debiterat massor för trappan…

    Fast ordningen i nacka kommuns verksamhet verkar inte vara bra… Påminner om Juholts dito…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: