Japanska konstnären Tokiko Frode ställer ut i Klippan showroom

DANVIKSKLIPPAN | 17, 18, 24 och 25 mars klockan 13:00 – 16:00 är du välkommen till Klippan showroom på Hästholmsvägen 16, där Tokiko Frode visar sin utställning The Prayer med tiotusentals vikta tranor med hjälp av origami.

origamitavla av tokiko frode

blue / blå av tokiko frode

Tranan är i Japan symbol för lycka och långt liv. Varje bild i utställningen kan ses som flygande flockar av tranor i olika formationer och med olika budskap.

Tokiko Frode är japanska, verksam och boende i New York. Hon är utbildad på Parsons School of Design i New York och Kanazawa International Design Institute. Hon arbetar i flera olika tekniker såsom origamikollage, studioglas och smycken.

För The Prayer har hon med ett otroligt tålamod och finmotorisk skicklighet byggd sina måldningar i hopp om att bli bönhörd. Även hennes egna handgjorda smycken TIF finns att se på Klippan showroom på Danviksklippan.

Vernissage för utställningen är den 17 mar klockan 13:00 – 16:00. Kontakta Inger Breitholtz (tel. 070-564 63 60 eller inger@sthartagency.se) om du vill veta mer.

Kommentera