Bra skolmat en fråga om pengar i Nacka kommun

Föräldrar på avdelningen Vetegrynet har intresserat sig om maten som serveras på Vilans skola. Man vill bl.a. veta hur mycket som är hel/halv-fabrikat, ekologiskt och vad som lagas på plats.

Eftersom många funderingar kring kosten återkommer bjuds Helen från Vilans kök till in till nästa föräldraforum.

Christer Svensson, rektor på Vilans skola och förskolor, säger att Nacka kommun saknar policy kring ekologisk mat. Man förhandlar ställer överhuvudtaget inga krav kring ekologisk mat gentemot leverantörer.

Om Vilans skolla skulle använda ekologiska varor skulle därför kostnaderna för dessa bli högre. ”Så valet att använda ekologiska varor är en prisfråga”.

vilans skola på danvikshemsvägen i nacka

Ett svar till “Bra skolmat en fråga om pengar i Nacka kommun

  1. God och smakrik vegetarisk/vegan mat som är både ekologisk och allergenfri är ju svårt att hitta. Green n’ Lean är ett nytt svenskt KRAV-märkt livsmedel av groddade spannmålsprodukter med bra näringsegenskaper och som har tillverkats med naturliga metoder för att lättare tas upp av kroppens. Det har lågt GI med mycket kostfibrer – finns f.n. i 5 olika sorter; burgare, morot- rödbets- broccolibullar och falafel – som också passar bra som ingrediens i olika rätter – man smular bara ner den i t.ex. en tomatsås och så har man en vegan ”köttfärs/sås” för lasagne, kålpudding m.m. Finns nog inte i alla butiker ännu men man kan fråga efter den så kan butiken ta hem mot beställning. http://www.green-n-lean.se

Kommentera