Nacka kommuns film marknadsför bron mellan Kvarnholmen och Ryssbergen

Nacka kommun har publicerat en animation som visar bron som i dagsläget byggs mellan nya stadsdelen på Kvarnholmen och centrala Nacka.

Filmen skvallrar om brons utan tvekan snygga utförande och betydelse som länk mellan ”nya” och ”gamla” Nacka.

Däremot berättar inte filmen om att bron är ett dominant ingrepp i Ryssbergen urskog. Bron döljer även vyn över Ryssbergen från Saltsjön. I animationen syns inte heller någon bil på bron utan bara en barnvagn och två cyklar. Man tror nästan att det är en gångbro som inte kommer att sprida buller i en tidigare ostörd naturmiljö.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

5 reaktioner till “Nacka kommuns film marknadsför bron mellan Kvarnholmen och Ryssbergen”

 1. Tänk vad mycket negativt man kan hitta så fort något skall förändras.
  Den som sitter i köerna redan idag vi Henriksdalkorset kan fundera på hur det kommer att se ut när busstrafiken skall öka i och med att Saltsjöbanan skall vända där.
  Nybygge i reningsverket minskar inte trafiken heller.
  Utan bron blir vi isolerade ute på “Holmen”. Här finns inga centrum eller stormarknader där vi kan handla.
  Kommun planerar bostäder men inga affärer.
  Hur tänker ni?
  //Gunnar

 2. Ett brutalt ingrepp i Ryssbergens urskog! Nacka kommun har lovat att återställa naturen runt omkring tunnelmynningen i Ryssbergen. Ska bli mycket intressant att följa det arbetet. Att bygga en ny trafikled år 2014, införa trafikbuller i den del av Svindersviken som är befriad av trafikbuller från Värmdöleden och att inte utreda alternativa färdsätt från Kvarnholmen är så omodernt. Att dessutom använda våra skattepengar till en film om bron är så fånigt.

 3. Filmen visar att bron inte behövs. Endast gångbanan verkar locka vuxen med barn i barnvagn. Ingen störs i de närliggande husen av den närliggande bron utan fordonstrafik. Men i utredningar om bron har jag läst att det skall finnas både bilar, lastbilar och cyklister.
  Jag frågar mig: Bör min skatt gå till en sån falsk skönmålning?

 4. Varför har man över huvudtaget gjort den här filmen ? Än om jag är för att det måste finnas en kommunikation mellan kvarnholmen och Nacka så är jag inte för den här filmen! Bron är nödvändig för alla kan inte passera nålsögat vid henriksdal.

 5. Undrar vad det kostade att ta fram den filmen. Man blir nästan lite sugen på att kontakta kommunen och begära fakturor och offerter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: