Buss 53 behöver efter omläggningen ibland dubbla tiden till Centralen

Grannar från Henriksdalsberget har hört av sig om att buss 53, som nuförtiden åker via Kungsträdgården och Centralplan till Fridhemsplan, behöver mer än 40 min till Centralen även när det inte är rusningstrafik.

Bussen åkte tidigare till Rosslagstull via Munkbron, Tegelbacken och Vasagatan. Nu känner man sig tvungen att byta vid Slussen för att snabbt komma till Centralen – kanske inte riktigt det som behövs när Slussen byggs om.

”Tiga och bara sitta kvar på bussen, nej tack då får det bli T-banan från krångliga Slussen, vansinnigt tycker jag att behöva byta när det funnits en buss som gått ända fram”, skriver en av grannarna i ett email.

Buss 53 behövde i och för sig redan innan omläggningen 40 min till Centralen, men då under rusningstiden.

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

5 reaktioner till “Buss 53 behöver efter omläggningen ibland dubbla tiden till Centralen”

  1. Allt tar mycket längre tid nu med buss 53 det kanske var syftet med att ändra linjesträckningen

  2. Att kunna komma ner till Karl XII Torg är ju suveränt. Men det har blivit direkt osmidigt för resa till Centralen. Tyvärr.

  3. Jag tycker den nya linjen för buss 53 är superbra! Mycket bättre än den tidigare.

  4. Det är för bedrövligt att man låter Keolis ”labba” med våra skattepengar till att skapa kaos i busstrafiken. På några dagar så har det blivit mer förseningar än tidigare. Har klagat hos SL och fler instanser, ja inte är SL till för sina resenärer…

  5. Jag åkte hela linjen till det SL kallar Fridhemsplan. Ändhållsplatsen ligger på Mariebergsgatan. Alltså två kvarter längre bort. Jag tycker det borde stå kulturskolans hus på bussen. Om det ska vara helt korrekt

Kommentera

%d bloggare gillar detta: