Uppmana din bostadsrättsförening att bearbeta Trafiknämnden om buss 55

Bussresenärer vid Värmdövägen i Henriksdal köar för att åka med

Fyra bostadsrättsföreningar i Saltsjöqvarn har redan följt de boendes exempel att skicka in en skrivelse till Trafiknämnden i region Stockholm om turtätheten och omstigningsmöjligheter på buss 55.

Som tidigare rapporterat har jag och nätverket för buss 55 med engagerade grannar från Danviksklippan, Saltsjöqvarn, Danvikshem, Tanto och Hjorthagen sammanställt en skrivelse till bl.a. Trafiknämnden i region Stockholm om att äntligen se över tidtabellen, omstigningsmöjligheter m.m. för busslinjen 55.

Skrivelsen avslutas med 100 – 200 namn till boende i de olika bostadsområdena. Den skickas in i mitten av januari 2023 så att de nya ledamöterna i Trafiknämnden har haft lite tid på sig att komma igång.

Mall för bostadsrättsföreningar

Även fyra bostadsrättsföreningar i Saltsjöqvarn har följt det exemplet och kommer att skicka en egen version av skrivelsen till Trafiknämnden.

Uppmana din bostadsrättsförening, samfällighet, hyresgästförening, handlare, matställe m.fl. att göra samma sak. Här finns en mall som du gärna får använda [ändra i den så att den passar era perspektiv]. Hör av dig till konstantin.irina@gmail.com om något känns oklart.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: