1000 grannar har redan lämnat synpunkter på exploateringen av Trolldalen

1000 personer från Henriksdalsringen, Saltsjöqvarn, Finnboda, Danviksklippan, Kvarnholmen & andra bostadsområden har redan lämnat in synpunkter på detaljplanen för Henriksdalsbacken.

Ett 15-tal personer från boendenätverket Bevara Trolldalen! har sedan 4 februari i alla väder och klockslag ihärdigt knackat dörr och stått på torg, kajer och gator för att samla synpunkter / yttranden på pågående samrådet för Henriksdalsbacken.

Insamling av synpunkter på detaljplanen för Henriksdalsbacken inklusive Trolldalen
Insamling av synpunkter på detaljplanen för Henriksdalsbacken inklusive Trolldalen

Idag, 26 februari nåddes målet att få ihop 1000 sådana synpunkter / yttranden med hjälp av vår mall – och då räknar vi inte in synpunkter som folk själva har skickat in till kommunen.

Även ett 15-tal bostadsrätts-, miljö- och hembygdsföreningar i Nacka och Stockholm har lovat lämna in synpunkter, däribland bostadsrättsföreningen Utsikten 1-35, Nacka Hembygdsförening, föreningen Rädda Hammarbyskogen, Naturskyddsföreningen Nacka, föreningen Skydda Skogen och Nacka Miljövårdsråd.

Tack också till Nackalistan som sponsrade med utskrifter av mallen och annons i NVP, Miljöpartiet som annonserade på Facebook och Vänsterpartiet som skrev ut affischen till oss.

Du som inte har lämnat in synpunkter ännu det ännu gör det senast 17 mars. Nedanför kan du läsa hur det går till:

Samråd för Henriksdalsbacken: Lämna synpunkter senast 17 mars

4 feb till 17 mars håller Nacka kommun samråd för detaljplanen för Henriksdalsbacken inkl. Trolldalen. Privatpersoner & föreningar lämnar synpunkter så här:

Kryssa Konstantinos Irina i kommunalvalet & rösta på Nackalistan!

Konstantinos Irina kandiderar för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige
Konstantinos Irina

Jag som driver nyhetsbloggen heter Konstantinos Irina, är hemma i Saltsjöqvarn & bodde innan dess på Henriksdalsringen. I år kandiderar jag för Nackalistan för att kämpa för de lokala frågorna som har hamnat i kläm när Nacka bygger stad:

1. Bevara naturen runt Svindersviken – Trolldalen, Ryssbergen & Svindersberg.

2. Trygga våra barns framtid – säkra skolvägen när Nacka bygger stad, bygg hemmanära idrottsplatser, ta inte bort Vilans stora skolgård…

3. Förhindra en trafikinfarkt på Kvarnholmsvägen – bygg om vägen och korsningen, ge seniorerna en hiss, bygg en gångbro till Sickla, höj turtätheten på buss 55 & upp till Finnberget…

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet – öppna ett bibliotek på Kvarnholmen, stötta föreningslivet med lokaler…

Läs mer om varför du borde rösta på mig…

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: