Halva Nacka brunt – hitta krysset i din närnatur!

Nu skryter andra partier om Halva Nacka Grönt! på valaffischer. Tyvärr bor vi i Henriksdal, Saltsjöqvarn, Finnboda, Finnberget & Kvarnholmen i den halvan där all natur kommer exploateras.

Västra Sicklaön ska bli tät stad

När Nacka kommun 2018 antog sin nya översiktsplan valde man att färga in västra Sicklaön brunt för att markera att området ska bli tät stad.

All natur med undatag för en liten bit av Ryssbergen kan och får bebyggas.

Västra Sicklaön i Nacka kommuns översiktsplan
Västra Sicklaön i Nacka kommuns översiktsplan

Krysset vandrar runt mellan Henriksdal och Kvarnholmen

Veckan inför valet kommer ett stort brunt kryss att synas på olika ställen i Saltsjöqvarn, Henriksdal, Finnboda, Finnberget och Kvarnholmen där det antingen har försvunnit natur eller där det kommer att försvinna natur om valet 11 september inte ändrar förutsättningarna.

Krysset kommer varje dag att dyka upp på ett annat ställe. Ett ställe per dag. Det finns så klart fler än sju större och mindre naturområden som ska försvinna, men låt oss fokusera på sju.

Fota och lägg ut i social media

Om du upptäcker krysset någonstans får du gärna fota den och lägga ut bilderna på Instagram eller Facebook. Använd hashtag #halvanackabrunt.

Karta med parker och naturområden på västra Sicklaön
Karta med parker och naturområden på västra Sicklaön

Kryssa Konstantinos Irina i kommunalvalet & rösta på Nackalistan!

Konstantinos Irina kandiderar för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige
Konstantinos Irina

Jag som driver nyhetsbloggen heter Konstantinos Irina, är hemma i Saltsjöqvarn & bodde innan dess på Henriksdalsringen. I år kandiderar jag för Nackalistan för att kämpa för de lokala frågorna som har hamnat i kläm när Nacka bygger stad:

1. Bevara naturen runt Svindersviken – Trolldalen, Ryssbergen & Svindersberg.

2. Trygga våra barns framtid – säkra skolvägen när Nacka bygger stad, bygg hemmanära idrottsplatser, ta inte bort Vilans stora skolgård…

3. Förhindra en trafikinfarkt på Kvarnholmsvägen – bygg om vägen och korsningen, ge seniorerna en hiss, bygg en gångbro till Sickla, höj turtätheten på buss 55 & upp till Finnberget…

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet – öppna ett bibliotek på Kvarnholmen, stötta föreningslivet med lokaler…

Läs mer om varför du borde rösta på mig…

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: