40 boende demonstrerade för buss 55 utanför Trafikförvaltningen

I tisdags samlade jag över 40 boende från Saltsjöqvarn, Danvikshem, Danviksklippan, Tanto och Hjorthagenn för att se över buss 55.

Jag i dialog med boende och politiker

Boende i Tanto har gått miste om en direktförbindelse till City och vill inte alls åka till Henriksdalsberget.

Boende på Danviksklippan, Saltsjöqvarm, Henriksborg, Danvikshem, Finnboda och Finnberget har gått miste om en direktförbindelse till Centralen och Slussen – buss 55 stannar nu på Hornsgatan.

Boende i Hjorthagen har plötsligt inte längre en direktförebindelse till Östermalm och City.

I nästan två år har boende i de olika bostadsområdena försökt få SL, Trafikförvaltningem och Trafiknämnden i region Stockholm att se över buss 55. Men namninsamlingar med 2-3000 signaturer, insändare och dialog med politiker och tjänstemän hjälpte inte.

Men det är val till landstinget 11 september. Så då bestämde jag mig för att göra ett sista gemensamt försök.

Trafikpolitiker mötte vår delegation

Vi samlades utanför Trafikförvaltningen på Lindhagensgatan 100. Alla ledamöter i Trafiknämnden fick en inbjudan.

Kristoffer Tamsons

Kristoffer Tamsons (moderaterna), Jens Sjöström (socialdemokraterna), Anna Sehlin (vänsterpartiet) m.fl. följde vår uppmaning.

Jens Sjöström

Olika bilder av vad som har lett till ändringarna

Kristoffer Tamsons förklarade att sådana trafikomläggningar görs utifrån tjänstemännens utredningar och att respektive kommun får uttala sig inför en ändring.

Flera boende kunde vittna om att deras kommun antingen har protesterar utan framgång eller att som Östermalms stadsdelsförvaltning inte hade några synpunkter.

Jens Sjöström sade att trafikomläggningarna görs av de privata bussentreprenörerna som är mer angelägna om sin ekonomi. Sedan röstas dessa igenom av Trafiknämnden utan att verkligen ha koll.

Löften om att undersöka saken

Tamsons lovade att han omgående kommer uppmana tjänstemännen att undersöka saken och att återkomma till mig.

“Vi vill ha en helt annan process där man involverar invånare och kommuner mycket mer och de folkvalda politikerna faktiskt fattar beslut och inte bara blir informerade i efterhand”, sade Jens Sjöström som lovade komma ut till Danvikshem för att se hur det funkar i verkligheten.

Kryssa Konstantinos Irina i kommunalvalet & rösta på Nackalistan!

Konstantinos Irina kandiderar för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige
Konstantinos Irina

Jag som driver nyhetsbloggen heter Konstantinos Irina, är hemma i Saltsjöqvarn & bodde innan dess på Henriksdalsringen. I år kandiderar jag för Nackalistan för att kämpa för de lokala frågorna som har hamnat i kläm när Nacka bygger stad:

1. Bevara naturen runt Svindersviken – Trolldalen, Ryssbergen & Svindersberg.

2. Trygga våra barns framtid – säkra skolvägen när Nacka bygger stad, bygg hemmanära idrottsplatser, ta inte bort Vilans stora skolgård…

3. Förhindra en trafikinfarkt på Kvarnholmsvägen – bygg om vägen och korsningen, ge seniorerna en hiss, bygg en gångbro till Sickla, höj turtätheten på buss 55 & upp till Finnberget…

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet – öppna ett bibliotek på Kvarnholmen, stötta föreningslivet med lokaler…

Läs mer om varför du borde rösta på mig…

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: