Äntligen ett möte med Trafikförvaltningen om buss 55

SL buss 55 på väg från Danvikshem till Henriksdalsberget

I juni var vi drygt 40 personer som demonstrerade utanför Trafiknämnden för bl.a. högre turtäthet på buss 55. I slutet av augusti ska vi träffa Trafikförvaltningen för att diskutera lösningar.

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (moderaterna), Jens Sjöström (socialdemokraterna), Anna Sehlin (vänsterpartiet) m.fl. tog emot oss utanför Trafikförvaltningen på Kungsholmen och lyssnade på våra klagomål och förslag.

Demonstration utanför Trafikförvaltningen för buss 53
Demonstration utanför Trafikförvaltningen för buss 55

Trafiklandstingsrådet lovade ge tjänstemännen i uppdrag att se över busslinjen och höra av sig till oss för att involvera oss i arbetet.

Ändring (kanske) efter december 2022

Vintertidtabellen för buss 55 innehåller inte några förbättringar. Under sommaren hoppade man dessutom över många turer pga förarbrist och det blev också stora förseningar. Så turtätheten var ibland en tur i timmen.

SL buss 55 på väg från Danvikshem till Henriksdalsberget
SL buss 55 på väg från Danvikshem till Henriksdalsberget

Så jag hörde av mig till Kristoffer Tamsons. Claes Wersäll, chef för trafikroteln i region Stockholm, svarade för honom:

”Trafikförvaltningen ser över frågan, och vad som är möjligt, rimligt eller görligt att göra, också med anledningar av framkomlighetsproblem och trafikuppdrag. Detta med fokus på tidtabellsskiftet som görs varje år i december och som ännu är under beredning”.

Möte med Trafikförvaltningen i slutet av augusti om buss 55

Nu har faktiskt en tjänsteman ringt upp mig för att träffas i slutet av augusti på Trafikförvaltningen på region Stockholm. Så kan jag berätta om vår situation och kanske diskutera lösningar. Viktigt är att:

  • höja turtätheten från dagens 2-3 turer i timmen till 4-5 turer i timmen.
  • höja turtätheten för Finnberget där buss 55 bara har 1 tur i timmen klockan 7:00 – 20:00.
  • ge busslinjen högre prioritet, alltså inte bara hoppa över turer pga förarbrist
  • buss 55 stannar vid Slussen på samma ställe som buss 53 och inte på Hornsgatan.
  • helst få linjen att gå mot Centralen / City istället för Tanto, kanske som linje 53X (alltså några turer på buss 53 i timmen som går via Danviksklippan, Saltsjöqvarn, Danvikshem, Finnboda och Finnberget).

Kryssa Konstantinos Irina i kommunalvalet & rösta på Nackalistan!

Konstantinos Irina kandiderar för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige
Konstantinos Irina

Jag som driver nyhetsbloggen heter Konstantinos Irina, är hemma i Saltsjöqvarn & bodde innan dess på Henriksdalsringen. I år kandiderar jag för Nackalistan för att kämpa för de lokala frågorna som har hamnat i kläm när Nacka bygger stad:

1. Bevara naturen runt Svindersviken – Trolldalen, Ryssbergen & Svindersberg.

2. Trygga våra barns framtid – säkra skolvägen när Nacka bygger stad, bygg hemmanära idrottsplatser, ta inte bort Vilans stora skolgård…

3. Förhindra en trafikinfarkt på Kvarnholmsvägen – bygg om vägen och korsningen, ge seniorerna en hiss, bygg en gångbro till Sickla, höj turtätheten på buss 55 & upp till Finnberget…

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet – öppna ett bibliotek på Kvarnholmen, stötta föreningslivet med lokaler…

Läs mer om varför du borde rösta på mig…

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: