Äntligen ett möte med Trafikförvaltningen om buss 55

SL buss 55 på väg från Danvikshem till Henriksdalsberget

I juni var vi drygt 40 personer som demonstrerade utanför Trafiknämnden för bl.a. högre turtäthet på buss 55. I slutet av augusti ska vi träffa Trafikförvaltningen för att diskutera lösningar.

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (moderaterna), Jens Sjöström (socialdemokraterna), Anna Sehlin (vänsterpartiet) m.fl. tog emot oss utanför Trafikförvaltningen på Kungsholmen och lyssnade på våra klagomål och förslag.

Demonstration utanför Trafikförvaltningen för buss 53
Demonstration utanför Trafikförvaltningen för buss 55

Trafiklandstingsrådet lovade ge tjänstemännen i uppdrag att se över busslinjen 55 och höra av sig till oss för att involvera oss i arbetet.

Ändring (kanske) efter december 2022

Vintertidtabellen för buss 55 innehåller inte några förbättringar. Under sommaren hoppade man dessutom över många turer pga förarbrist och det blev också stora förseningar. Så turtätheten var ibland en tur i timmen.

SL buss 55 på väg från Danvikshem till Henriksdalsberget
SL buss 55 på väg från Danvikshem till Henriksdalsberget

Så jag hörde av mig till Kristoffer Tamsons. Claes Wersäll, chef för trafikroteln i region Stockholm, svarade för honom:

”Trafikförvaltningen ser över frågan, och vad som är möjligt, rimligt eller görligt att göra, också med anledningar av framkomlighetsproblem och trafikuppdrag. Detta med fokus på tidtabellsskiftet som görs varje år i december och som ännu är under beredning”.

Möte med Trafikförvaltningen i slutet av augusti om buss 55

Nu har faktiskt en tjänsteman ringt upp mig för att träffas i slutet av augusti på Trafikförvaltningen på region Stockholm. Så kan jag berätta om vår situation och kanske diskutera lösningar. Viktigt är att:

  • höja turtätheten från dagens 2-3 turer i timmen till 4-5 turer i timmen.
  • höja turtätheten för Finnberget där buss 55 bara har 1 tur i timmen klockan 7:00 – 20:00.
  • ge busslinjen högre prioritet, alltså inte bara hoppa över turer pga förarbrist
  • buss 55 stannar vid Slussen på samma ställe som buss 53 och inte på Hornsgatan.

Konstantinos Irina – det är jag som skriver!

Konstantinos Irina kandiderar för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige
Konstantinos Irina

Jag driver denna nyhetssajt sedan 2007, är hemma i Saltsjöqvarn och bodde dessförinnan på Henriksdalsringen.

Hösten 2022 fick jag 781 personröster och är nu ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige. Jag kämpar för de lokala frågorna som hamnar i kläm när Nacka fokuserar på tunnelbanan till Sickla & Forum:

1. Bevara naturen runt Svindersviken & förbättra utemiljöer – Trolldalen, Ryssbergen, Svindersberg, östra Kvarnholmen & södra Finnberget borde bli naturreservat, skapa en hundrastgård i Saltsjöqvarn & Finnboda, skapa attraktivare utemiljöer på Kvarnholmen

2. Trygga våra barns framtid – öppna fritidsgård på Kvarnholmen, Finnboda och/eller Sickla, skapa en sommarverksamhet för ungdomar på Henriksdalsringen, säkra skolvägarna vid Kvarnholmsvägen och i Henriksdalsbacken, bygg hemmanära idrottsplatser

3. Öka framkomligheten för alla trafikanter – gör något åt köer, olyckor & fortkörning på Kvarnholmsvägen, ge seniorerna vid Danvikshem en hiss, bygg en gångbro till Sickla, slakta inte buss 402, 55 & 53, fixa cykelvägen längs med Kvarnholmsvägen, öppna upp strandpromenaden i Finnboda

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet & bevara Nackas kulturmiljöer – öppna ett kulturhus och/eller bibliotek på Kvarnholmen, erbjud föreningslivet med billiga lokaler, stötta Café Vy på Henriksdalsringen, riv inte / flytta inte historiska hus, öppna en mötesplats för äldre i Finntorp…

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *