3 sep: Bokbord med lokalt fokus på Saltsjöqvarns kaj

På lördag, 3 september klockan 14:00 – 16:00 kan du bläddra i mina många antikvariska och nyare böcker om Saltsjöqvarn, Finnboda, Henriksdal och Kvarnholmen.

Böckerna har jag i 15 år samlat för att kunna skriva på min blogg och berätta på mina natur- och kulturvandringar om traktens historia.

Bokbordet står (om det inte regnar) vid båtbryggan utanför Elite Hotel Marina Tower på Saltsjöqvarns kaj.

I min samling finns receptböcker från Saltsjöqvarn, minnesskrifter från Gäddvikens superfosfatfabrik, Per Anders Fogelströms böcker om livet runt Hammarby sjö, barndomsminnen från Kvarnholmen…

Kom hit för att bläddra i böckerna och prata om traktens historia och framtid – speciellt nur när befolkningen och trafiken ska fördubblas.

Kryssa Konstantinos Irina i kommunalvalet & rösta på Nackalistan!

Konstantinos Irina kandiderar för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige
Konstantinos Irina

Jag som driver nyhetsbloggen heter Konstantinos Irina, är hemma i Saltsjöqvarn & bodde innan dess på Henriksdalsringen. I år kandiderar jag för Nackalistan för att kämpa för de lokala frågorna som har hamnat i kläm när Nacka bygger stad:

1. Bevara naturen runt Svindersviken – Trolldalen, Ryssbergen & Svindersberg.

2. Trygga våra barns framtid – säkra skolvägen när Nacka bygger stad, bygg hemmanära idrottsplatser, ta inte bort Vilans stora skolgård…

3. Förhindra en trafikinfarkt på Kvarnholmsvägen – bygg om vägen och korsningen, ge seniorerna en hiss, bygg en gångbro till Sickla, höj turtätheten på buss 55 & upp till Finnberget…

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet – öppna ett bibliotek på Kvarnholmen, stötta föreningslivet med lokaler…

Läs mer om varför du borde rösta på mig…

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: