Seniorernas lösningsförslag på busseländet och hissen ner till Finnboda

Grannarna i seniorhuset bakom Danvikshem

I fredags var jag gäst hos grannarna i seniorhuset och Finnboda Trädgårdar bakom Danvikshem för att berätta om vilka frågor jag vill driva om jag blir vald till Nacka kommunfullmäktige.

Jag har ett flertal gånger träffat seniorerna och arbetat ihop för att rädda naturen runt Danvikshem, samla namn för en hiss ner till Finnboda och fler turer på buss 55.

Namninsamling utanför ICA Finnboda för en hiss
Namninsamling utanför ICA Finnboda för en hiss

Jag berättade om hur Henriksdal, Saltsjöqvarn, Finnboda, Finnberget och Kvarnholmen kommer förtätas med nästan 19.000 invånare år 2040 och 24.000 fordon / dag på Kvarnholmsvägen år 2030.

Sedan räknade jag upp de fyra huvudfrågorna som kommer i kläm när våra trakter förtätas: Naturen, barnen, trafiken & tillgängligheten samt kultur- & föreningslivet.

Gäst hos seniorerna på Finnbodaberget
Gäst hos seniorerna på Finnbodaberget

Självklart var seniorerna mest intresserade av lösningar på att Finnbodaberget har blivit allt mer isolerat när buss 53 slutade trafikera hållplatsen Danvikshem och politikernas löften om en hiss ner till Finnboda inte blev verklighet.

En pragmatisk lösning på busseländet skulle kunna vara att ha en hållplats för buss 53 nedanför Henriksdalsbacken som lättare kan nås av seniorerna och inte kostar så mycket att fixa.

Kurvan upp från Kvarnholmsvägen mot Danvikshemsvägen
Kurvan upp från Kvarnholmsvägen mot Danvikshemsvägen

Några grannar i främst brf Finnboda Trädgårdar var rädda att en eventuell hiss skulle kunna dölja deras utsikt. Här kom därför idéer upp om att placera hissen i berget där skyddsrummet finns eller bakom markenteriet.

Finnboda varvs tidigare marketeri
Finnboda varvs tidigare marketeri

Kryssa Konstantinos Irina i kommunalvalet & rösta på Nackalistan!

Konstantinos Irina kandiderar för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige
Konstantinos Irina

Jag som driver nyhetsbloggen heter Konstantinos Irina, är hemma i Saltsjöqvarn & bodde innan dess på Henriksdalsringen. I år kandiderar jag för Nackalistan för att kämpa för de lokala frågorna som har hamnat i kläm när Nacka bygger stad:

1. Bevara naturen runt Svindersviken – Trolldalen, Ryssbergen & Svindersberg.

2. Trygga våra barns framtid – säkra skolvägen när Nacka bygger stad, bygg hemmanära idrottsplatser, ta inte bort Vilans stora skolgård…

3. Förhindra en trafikinfarkt på Kvarnholmsvägen – bygg om vägen och korsningen, ge seniorerna en hiss, bygg en gångbro till Sickla, höj turtätheten på buss 55 & upp till Finnberget…

4. Stötta lokala kultur- och föreningslivet – öppna ett bibliotek på Kvarnholmen, stötta föreningslivet med lokaler…

Läs mer om varför du borde rösta på mig…

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: