Cyklister undviker nya cykelbanan mellan Danviksklippan och Henriksdalshamnen

95 procent av alla cyklister fortsätter använda bilvägen istället för cykelbanorna mellan Danviksklippan och Henriksdalshamnen.

Det påstår cyklisten Sven-Åke Andersson som har cyklat i 45 år i Stockholm och som har räknat användningen av cykelbanan i en timme.

Förklaringen kan vara att när cyklister svänger till höger efter cykelvägen under Hästholmsviadukten mot Nacka så måste de korsa bilvägen två gånger.

Därmed är allt bygg och stök för att fixa nya gång- och cykelvägar i området för katten. Få använder dem. ” Jag väljer bilvägen, det självklara valet för pendlingscyklister på väg mot Nacka, Saltsjöbaden och Värmdö”, skriver Sven-Åke. Klicka för att se Sven-Åkes cykelfärd på film

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Cyklister undviker nya cykelbanan mellan Danviksklippan och Henriksdalshamnen”

  1. Det finns en hel del brister på den nya GC-banan. Stockholms stad har valt att frångå sina egna riktllinjer både när det gäller framkomlighet och trafiksäkerhet. Det är extra allvarligt eftersom det är ett s.k. regionalt cykelstråk som är viktigt för pendlingstrafiken in till Stockholm. Förra veckan cyklade omkring 2000 personer förbi här varje dag.
    Som ett exempel så hade de placerat ut två stolpar mitt i cykelbanan. Stolparna saknade dessutom reflexer och var svåra att upptäcka i mörker. Jag påtalade det redan när jag såg ritningarna i februari. Men först efter en mindre storm på sociala medier så sågades stolparna ner.
    Problemen sammanfattas bra på http://www.cyklistbloggen.se/2014/10/stolpar-i-nybyggt-pendlingsstrak/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: